Sadik ga zamenio, a on žari i pali Evropom i Portugalijom - Zverke prate perifernim vidom

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.10.2021.
19:20
Izvor: Sportske.net

Barselona? Nije problem.

EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA
EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Fudbaler Benfike Darvin Nunjez jedan je od najvećih prospekata evropskog fudbala u ovom trenutku i nalazi se na spisku brojnih velikana.

Sa svoje 22 godine, Urugvajac polako krči sebi put ka vrhu planine ovog sporta. Možda se sve odvija nešto brže nego što je bilo ko očekivao, ali to njemu sigurno ne smeta, a ni Benfiki.

Pomaže im u kontinuitetu na svim frontovima, izabran je za igrača meseca u portugalskom šampionatu sa četiri pogotka na tri utakmice. Za to vreme je sakupio 233 minuta, što znači da je u proseku strelac na manje od sat vremena igre. 

To svakako nije sve. I u Ligi šampiona se predstavio na briljantan način i to protiv krhke Barselone. Dva gola u pobedi od 3:0 na "Lužu". Tada su pokrenute mnoge teme u vezi sa Nunjezom, čak se oglasio i njegov zemljak Luis Suarez koji je sugerisao tadašnjoj upravi da ga dovedu iz Almerije.

"Rekao sam im: 'Pogledajte ovog malog, veoma je zanimljiv'. Odgovorili su mi da igra u Almeriji i da je previše mlad. Umesto da plate 15, 20 miliona za njega, sada bi morali da ga dovedu za 80, 90 ili 100 miliona evra", ocenio je Suarez.

Upravo ga u domovini i porede sa popularnim "El Pistolerom". No, pred njim je još mnogo rada, a zanimljivo je da ga je Almerija prodala Benfiki 2020. godine i umesto njega angažovala Umara Sadika iz Partizana. Još jedan kuriozitet je taj što španski klub uopšte nije nameravao da dovede Sadika, već im je na meti bio Rikardo Gomeš. Međutim, kada je sportski direktor video Sadikove predispozicije, odabrali su njega.

Nunjeza posmatraju brojni klubovi širom Evrope poput Čelsija, Mančester sitija, Junajteda, Pari Sen Žermena...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke