Salah nikad otvoreniji o Liverpulu: "Dan kada odem..."

Autor: Milovan Longinov
petak 22.04.2022.
10:11
Izvor: Sportske.net

Egipćanin iskren, ali...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mohamed Salah i Liverpul i dalje nisu pronašli zajednički jezik. 

Salah smatra da zaslužuje da bude među najplaćenijim igračima Premijer lige, dok bi to izjednačavanje plate sa De Brujneom, Ronaldom, De Heom, u potpunosti narušava platnu hijerarhiju u Liverpulu.

Klub insistira da je on iznad svakog igrača, da bi znatno povećanje plate Salahu narušilo sve ostalo u svlačionici. Egipćanin je ponovo govorio na ovu temu iz koje se može izvući zaključak da dogovora i dalje nema.

"Ne znam, imam još godinu dana ugovora. Mislim da svaki navijač Liverpula zna šta želim, ali u ugovoru nije sve u novcu, ni najmanje. Tako da zaista ne znam šta će biti. Još jednom, imam još godinu dana ugovora, a navijači vrlo dobro znaju šta je moja želja", rekao je Salah, a potom je usledilo pitanje da li sebe vidi i naredne sezone u Liverpulu.

"Da, naravno. Osim ako oni ne žele da me se reše!" 

Ne treba zaboraviti da Salaha i drugove ove nedelje očekuje "Mersisajd" derbi, Liverpul nema pravo na  kiks, a Egipćanin je "zicer" da bude strelac na meču. AdmiralBet daje sjajnu kvotu da će Salah postići pogodak u bilo kom trenutku - 1,68.

U intervjuu za list "FourFourTwo" ni u jednom trenutku razgovor nije tekao u pravcu njegovog odlaska ovog leta. Salah je ipak istakao da će, kad god da se to desi, odlazak za "Enfilda" biti veoma tužan dan za njega.

"Naravno da će to  biti jako tužan dan. Igrati pred takvom atmosferom, imati takvu podršku navijača, toliko banera na tribinama, pesmu koju mi navijači pevaju na svakoj utakmici... da, biće to veoma tužan momenat".

On je po ko zna koji put podvukao značaj Liverpula u njegovoj karijeri.

"Ovaj klub mi mnogo znači, ovde sam uživao na terenu više nego bilo gde. Dao sam za Liverpul sve od sebe, i svi to znaju. Doživeo sam mnoge neverovatne trenutke, osvojio trofeje, individualnih priznanja, postigao mnogo golova. Osećam se kao deo jedne porodice", istakao je Salah. 

Egipćanin smatra da činjenica da uskoro puni 30 godina ne utiče mnogo na njega.

"Ne razmišljam o tome. Pitao sam neke igrače da  li je drugačiji osećaj kada napuniš 30. Ja se osećam odlično. Uživam u svom životu i svojoj karijeri, mislim da nema veze koliko godina imam. Neki igrači su "produžili" svoje karijere i, i dalje su odlični, posle 32, 33. godine - Levandovski, Benzema, Mesi, Ronaldo, Ibrahimović, kao i Žiru i Džeko u Italiji. Svi oni igraju odlično, a odavno su prešli 30, tako da nisam mnogo zabrinut zbog toga", naglasio je Salah.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke