Salah šokirao Liverpul!?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 05.09.2021.
08:37
Izvor: Sportske.net

Da li će Redsi pristati?

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Mohamed Salah želi da ostane u Liverpulu, ali pod svojim uslovima.

Nakon što su Van Dajk, Henderson, Trent Aleksander-Arnold potpisali nove ugovore, odlazeći direktor Majkl Edvards želi da veže i Salaha novom obavezom.

Egipćanin nema ništa protiv, ima 29 godina, kako kaže Klop, na vrhuncu je karijere i čekaju ga najbolji dani.

Ali, Salahov zahtev je nestvaran.

Naime, engleski mediji pišu da sjajni fudbaler traži pola miliona funti nedeljno, odnosno blizu 28 miliona evra po godini. To bi bio najveći ugovor u istoriji Liverpula, i u istoriji Premijer Lige. 

Uz to, poremetio bi odnos plata u klubu, najplaćeniji Virdžil Van Dajk po novom ugovoru zarađuje 220 000 funti nedeljno, što bi značilo da Salah ima gotovo dva i po puta veću platu od prvog do sebe.

Salah sada ima oko 220 000 koliko i van Dajk, pa je jasno koliko povećanje traži. On bi recimo imao troduplu platu u odnosu na Sadija Manea. Egipatski napadač je inače vezan ugovorom do 2023. godine. 

Jasno interesovanja za njega ima, svi najveći klubovi na svetu bi ga želeli u svojim redovima, pitanje je da li ovaj maksimalistički zahtev može da prođe. 

Inače, Salah i Mane će biti odsutni u januaru zbog Afričkog kupa nacija što će svesti Redse na Žotu, Firmina, Minamina i Origija, pa se priča da bi mogli da vrate Staridža koji je bez ugovora od raskida sa Trabzonom prošlog marta. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke