Salah vs Mane - Ko je vladar Afrike?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 06.02.2022.
10:50
Izvor: Sportske.net

Da vidimo ko je bolji.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Dvojica saigrača, velikih šampiona i najvećih zvezda Liverpula i afričkog fudbala danas će se po prvi put u karijeri sastati jedan protiv drugog. Ulog je ogroman, titula prvaka Afrike i najboljeg fudbalera na kontinentu.

Godinama Sadio Mane i Mohamed Salah idu jedan uz drugog, nekako prirodno, kada se priča o Salahu, pomene se i Mane i obrnuto. Jedan bez drugog na terenu Enfilda prosto ne mogu. Večeras će morati.

Afrički Kup nacija nam nije doneo mnogo lepog fudbala, ali jeste veliku dramu. Mnogo utakmica je rešeno u produžecima ili na penale. Sledi nam kulminacija svega.

Senegal je favorit u finalu. Ekipa koju predvodi sjajni Sadio Mane nikada nije osvojila afrički kontinet. Ipak, oni na ovom turniru igraju sjajno. Zgazili su svoje rivale na putu do finala, a krilo Liveprula je najbolji fudbaler na ovom turniru. Beležio je gol ili asistenciju na svakom meču nokaut faze.

Sa druge strane je Egipat. Sedmostruki prvak Afrike se provlačio kroz ceo turnir. Dva puta su prošli na penale. Salah ne igra baš sjajno, dao je samo dva gola na turniru. To će se sve zaboraviti, ako večeras postigne gol za titulu i donese svojoj zemlji titulu.

Večeras od 20 sati konačno će nam biti jasno ko bez koga ne može i ko je bolji bez ovog drugog. Mane ili Salah? 

Redsi, za koga navijate večeras?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke