Salah, VVD i - Stefan Bajčetić heroji Liverpula, Darvin nastavio da promašuje!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.12.2022.
20:27
Izvor: Sportske.net

Liverpul osvojio važne bodove.

EPA-EFE/Tim Keeton
EPA-EFE/Tim Keeton

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima ekipu Aston Vile rezultatom 3:1 u 17. kolu Premijer lige.

Jirgen Klop je odlučio da u prvu postavu uvrsti Okslejd-Čemberlena, pošto su povređeni Firmino, Žota i Luis Dijaz, a napad su još predvodili Mo Salah i Darvin Nunjez, koji su i obeležili meč na "Vila parku". Salah je obeležio golom i asistencijema, a Nunjez novim nestvarnim i može se  reći i - amaterskim promašajima. 

Već u petom minutu, Robertson je kao na tacni proigrao Salaha na petercu, Egipćanin je samo postavio nogu za 1:0.

Onda je na scenu stupio Nunjez, koji se propisno ispromašivao. Urugvajac je nastavio da prikazuje svoje tehničko neumeće pred golom. U jednoj situaciji je nepotrebno hvatao volej iz prve i šutirao pravo u Olsena. Onda je posle prekida sa dva metra loše zahvatio loptu, to je bio još sigurniji gol. Imao je i jedan pokušaj glavom, podleteo je pod loptu. 

Srećom po njega, u finišu prvog dela igre, Salah je odložio povratnu do Van Dajka, koji je Nunjezu pokazao kako se snalazi pred golom za 0:2.

Taj rezultat nije bio pravo ogledalo igre, jer je Vila imala svojih prilika u prvom poluvremenu, a najbolju je propustio Bejli. 

Na startu drugog dela igre, Vila je u potpunosti preuzela inicijativu. Odmah u prvom minutu nastavka Votkins je pobegao odbrani i dao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Vila je nastavila da dominira i zasluženo je došla do pogotka. 

U 59. minutu Daglas Luiz je centrirao, a Votkins glavom savladao Alisona za 1:2.

Liverpul je posle primljenog gola teško dolazio do svoje igre, čekao je šanse iz kontri i dočekao je, ali ne i gol Darvina. Urugvajac je u 76. minutu dobio pas od Salaha, išao je sam na Olsena, ali je opet očajno zahvatio loptu i poslao je pored gola.

I onda, trenutak za pamćenje, "naš" Stefan Bajčetić je po ulasku u igru pogodio za 1:3. Nunjez je primio loptu na levom boku, vratio povratnu, koja se odbila do Bajčetića, ovaj je lepo primio i inteligentno pronašao rupu za nedostižnih 1:3.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Liverpul je osvojio važne bodove u pohodu ka Ligi šampiona, a Aston Vila je ostala na 12. mestu. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke