Salahova reakcija na dodelu "Zlatne lopte" je sve!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 02.12.2021.
09:35
Izvor: Sportske.net

Koja pozicija je realna za Moa Salaha? Ispred njega su se našli Kristijano Ronaldo, Ngolo Kante, Karim Benzema, Žoržinjo, Robert Levandovski i Leo Mesi.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Najbolji fudbaler Liverpula Mohamed Salah nije bio u najužoj konkurenciji za osvajanje Zlatne lopte za 2021. godinu.

Egipćanin je završio na, za mnoge, tek sedmoj poziciji, a ovo laskavo priznanje je ionako uzburkalo javnost zbog činjenice da je pripala Lionelu Mesiju. Javno mnjenje se slaže da je to trebalo da bude Robert Levandovski, ali stvar je takva da Poljak nije osvojio nijednu veliku titulu sa Bajernom ove godine izuzev Bundeslige, što podižu već osam sezona uzastopno i to nije nikakva novost.

Ipak, Levandovski je za prošlu godinu zaslužio da u svojim vitrinama ima Zlatnu loptu, što je potvrdio i Mesi koji je zahvaljujući osvajanju titule Kopa Amerike podigao svoju sedmu nagradu Frans fudbala. 

Prema mnogima, Mohamed Salah je nepravedno zapostavljen u ovoj trci. Kako je poznato, ovo nije timska, već individualna nagrada, a Mohamed Salah godinama unazad slovi za jednog od najboljih na svetu. Posebno se ističe ove sezone svojim maestralnim partijama, ali, ruku na srce, prošlosezonski Liverpul i on nisu mogli da "gurnu" Egipćanina barem među najboljih tri. On je izabran kao tek sedmi najbolji igrač u godini na zalasku i pitanje je koliko je to realno.

Nakon utakmice sa Evertonom, na kojoj je ponovo blistao postigavši dva gola, Salah je upitan šta misli o svom sedmom mestu u izboru za "Zlatnu loptu". On se slatko nasmejao, ne želevši da komentariše, uz crticu da se nada da bi možda iduće godine mogao da bude ozbiljniji takmac za ovaj trofej.

Ove sezone je odigrao 19 utakmica za Liverpul u Ligi šampiona i Premijer ligi i ima 19 pogodaka i sedam asistencija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke