Salahovo objašnjenje Liverpulovog posrnuća: "Ne dešava se sve preko noći..."

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.03.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Ima pravo.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Najbolji strelac Liverpula Mohamed Salah pojasnio je iz svog ugla zbog čega taj tim ima, za njihove standarde, veoma lošu sezonu.

Liverpul je prethodne godine bio nadomak osvajanja četiri trofeja, završili su s polovičnim uspehom podigavši dva domaća Kupa, uz nadanja da će ostalo opet napasti naredne sezone. S odlaskom Sadija Manea i dolaskom novih imena, to se nije dogodilo.

Tim Jirgena Klopa nije u trci za titulu, ali polako se vraćaju i uključeni su u borbu za Ligu šampiona. Ni Mohamed Salah nije na svom nivou, ali uprkos brojnim kritikama i upiranja prstiju, Egipćanin je postigao čak 20 golova u svim takmičenjima. Šta on kaže na sezonu svog tima?

"Ne želim da iznosim izgovore, ali imali smo neke povrede na početku. Napadačka trojka se mnogo izmenila i menjala i bilo je novih igrača kojima je bilo neophodno vreme da se adaptiraju na naš sistem. Ljudi se sećaju Bobija Firmina, Sadija Manea i mene, ali i nama je bilo neophodno vreme da razumemo način na koji se branimo. Nismo mogli da pratimo presing odmah posle prve sezone, bilo nam je potebno vreme. 

Nadam se da će sezona krenuti nabolje. Ne želim da kažem da je sada pravo vreme. Dok treniramo, vidi se koliko svi žele da uče i razumeju šta trener traži od nas. Sve to zahteva vreme. Vraćaju nam se polako svi igrači i imamo sve veću stabilnost u ekipi. Nadam se da će nam to pomoći da pobeđujemo", kazao je Salah.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke