Sale je uspeo! Nižnji ostaje u Premijer ligi Rusije!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.06.2024.
19:03
Izvor: Sportske.net

Prva pobeda kad je bilo i najteže i najvažnije!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Priznajemo, čudili smo se odluci Saše Ilića da napusti grčki Atromitos u finišu sezone i prihvati se nezahvalne uloge u Pari Nižnjem Novgorodu koji je u tom trenutku imao šest uzastopnih poraza i pretilo mu je ispadanje iz ruske Premijer lige.

Težak posao je bio pred njim, vremena za upoznavanje sa ekipom nije bilo, ali je srpski trener ipak ostvario cilj, doduše u baražu.

Pretrpeo je Ilić i dva teška poraza od Sočija (6:1) i CSKA (6:2), zatim je Nižnji poražen i u prvom meču baraža, na svom terenu od Arsenala iz Tule sa 1:2, pa je današnji revanš bio meč odluke u kom je Ilićev tim morao da ostvari pobedu sa dva gola razlike.

I, uspeo je Ilić u tome!

Pari Nižnji Novgorod je slavio večeras sa 2:0 i uspeo da osigura opstanak, a ovo je ujedno bila i prva Ilićeva pobeda na klupi ovog ruskog kluba. 

Nižnji je poveo u 18. minutu golom Boženova, a prednost je duplirana u 58. minutu kada je Botaka-Joboma postigao autogol.

Imali su domaći još pola sata plus 11 minuta nadoknade vremena da dođu do gola kojim bi u ukupnom skoru izjednačili, ali je Ilićeva ekipa uspela da sačuva stečenu prednost i na kraju ostvari najvažniju pobedu u sezoni.

Bravo, Sale!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke