Vlahović heroj Juventusa - Preokret u nadoknadi i nastavak serije pobeda!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.01.2024.
19:57
Izvor: Sportske.net

Salernitana pružila veliki otpor, ali Vlahović nije dozvolio iznenađenje.

Beta/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Beta/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Povezane vesti

Juventus nastavlja sa pobedama u Seriji A, uz nastavak potere za vodećim Interom!

U 19. kolu Serije A, Juve je večeras posle preokreta savladao Salernitanu sa 2:1, a gol odluke postigao je naš Dušan Vlahović u nadoknadi vremena!

To mu je treća pobeda u nizu, kojom se učvrstio na drugom mestu sa 46 bodova, dva manje od Intera.

Pred kraj prvog poluvremena Salernitana je povela prelepim golom Đuliuja Mađorea. Igrao se 39. minut meča, akcija domaćih po desnoj strani, na kraju Čauna dodaje do Mađorea koji sa petnaestak metara šalje neodbranjiv udarac u desni ugao gola gostiju - 1:0.

Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme, a trener Juventusa Masimilijano Alegri je u svlačionici ostavio Gatija i našeg Filipa Kostića, umesto kojih je na teren poslao Ruganija i Ilinga Žuniora.

I, posle samo sedam minuta igre u drugom poluvremenu, Salernitana ostaje bez strelca vodećeg gola Mađorea koji je isključen zbog drugog žutog kartona.

Od tog trenutka je pritisak Juventusa na polovini rivala postao mnogo snažniji, a brojčano slabija Salernitana je izdržala da ne primi gol do 65. minuta.

Tada je Vea sa desne strane želeo da uposli Vlahovića koji je pokušao da šutira iz prve, ali je promašio loptu koja ga pogađa u levu nogu i odbija se do Ilinga Žuniora, koji preciznim udarcem iskosa sa leve strane donosi izjednačenje Juventusu - 1:1. Kako god, Vlahoviću se piše asistencija.

Nastavio je Juve sa napadima, pokušavajući da dođe do drugog gola i preokreta i kada se činilo da će Salernitana izdržati, Dušan Vlahović na ulasku u nadoknadu vremena donosi veliku radost gostima!

Posle odličpnog centaršuta Mekenija sa desne strane, srpski napadač je glavom zahvatio tu loptu i sa oko 7-8 metara poslao je u donji levi ugao gola golmana Kostila - 1:2!

Vlahovićev sedmi gol od početka ove sezone, gol vredan nova tri boda!

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke