Šalke pred ponorom, a kako i ne bi kada daju svakog igrača za DŽABE!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 25.05.2020.
13:15
Izvor: Sportske.net

Transfer politika za udžbenike, sekcija - "kako ne raditi posao".

EPA-EFE/MARTIN MEISSNER / POOL
EPA-EFE/MARTIN MEISSNER / POOL

Povezane vesti

Tim iz Gelzenkirhena je doživeo i drugi poraz zaredom po povratku sa 'korona' pauze. Ovog puta na "Veltines areni" bodove je pokupio Augzburg sa pobedom od 3:0, nedelju dana ranije "rudari" su deklasirani u derbiju Rura sa 4:0 od strane Borusije Dortmund.

Po nemačkim medijima se već neko vreme piše o Šalkeu kao o klubu koji je u finansijskim problemima. Bundesligaš je jedan od malobrojnih klubova koji je svoju četvrtu ratu od TV prenosa prošlog meseca (16 miliona evra) morao da uplati na račun treće strane kako bi izbegao finansijski kolaps.

A pre samo godinu dana čelnici kluba su se pohvalili kako su isplatili i zadnju ratu svog novog stadiona. Ono što upada u oči kada se govori o poslovanju Šalkea jesu neverovatno loše kadrovsko-transfer odluke donešene u bliskoj prošlosti.

Novinarske stupce pune "Nibel" situacija, nemački golman i kapiten Šalkea je premešten na klupu zbog prelaska u Bajern Minhen po isteku ugovoru, dakle 0 evra dobitka. Vredi pomenuti da je od njegovog 'izbacivanja' na klupu Šalke dobio tek jedan meč.

Nubel

Ovakvih džabe prelazaka ima dosta. Pored Nubela, tu je i Gorecka koji je takođe prešao u Bajern, zatim Maks Mejer u Kristal Palas, Sead Kolašinac u Arsenal, Matip u Liverpul, Kristijan Fuks u Lester. Malo je reći koliko bi ovi transferi doneli da su se čelnici Šalkea ranije odlučili na prodaju nezadovoljnih igrača. Procenjuje se oko 150-200 miliona evra.

Sa druge strane imamo poslove kao što je kupovina Embola iz Bazela 2016. godine za sumu od 26 milion evra, napadač tri sezone kasnije odlazi u Borusiju Menhengladbah za sumu od 11 miliona što je 15 miliona gubitka.

U protekle tri sezone prodali su igrače vredne 78 miliona evra a u kupovine uložili 150.7 miliona što je gubitak od 72.7 miliona evra.

Ostaje da se vidi kako će "rudari" izgurati ovu sezonu, dva uzastopna teška poraza su ih udaljila i od Evrope koja je makar pre prekida sezone bila blizu.

Baner ispravka

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke