Salsa na "Sentenariju", Argentina ne prašta, Kolumbija doživela krah, Čile u nevolji!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 18.11.2020.
09:25
Izvor: Sportske.net

Glavni favoriti slavili, ali su se "Kafeterosi" obrukali. Gorka pilula za "La Rohu"...

EPA-EFE/Raul Martinez
EPA-EFE/Raul Martinez

Povezane vesti

Favoriti nisu dozvolili nikakva iznenađenja, tačnije Argentina je golovima Nikolasa Gonzalesa i Lautara Martineza slavila protiv Perua.

"Albiseleste" su tako osvojili 10 od mogućih 12 bodova i čvrsto koračaju ka Kataru. Domaćina je načeo Niko Gonzales, da bi nakon sjajnog pasa Paredesa, "Bik" Martinez zaobišao golmana domaćih i postavio konačan rezultat. Leo Mesi se ispromašivao u nastavku, Argentina je lako mogla da nanese katastrofu prosečnim Peruancima.

U derbiju Brazil je zadržao perfektan učinak protiv oslabljenog Urugvaja, Suarez je zaražen koronom, propustiće i meč protiv Barse za vikend. "La Seleste" su pripretili kada je Darvin Njunjez pogodio prečku Edersonovog gola, ali su posle pola sata gosti poveli na praznom "Sentenariju". Akcija, Danila i Gabrijela Žesusa, Juventusov Artur je pogodio, on je igrao umesto povređenog Alana i postigao pogodak.

Do poluvremena, sve je rešeno, perfektan centaršut Renana Lodija, Ričarlison je ugasio nade domaćih koji su u drugom delu bili nervozni, mnogo oštrih startova, žutih kartona, na kraju i crveni karton za Kavanija koji će naredni meč propustiti zbog suspenzije.

Bolivija je uzela pomalo neočekivani bod u Asunsionu, završilo je 2:2, njihov prvi bod, ali više će naškoditi ionako slabim šansama Paragvaja da napravi nešto u ovom kvalifikacijama. Anhel Romero je sa penala doveo domaće do prednosti, ali je uspedio preokret, Marselo Martins i Boris Sespedes vezista Serveta su doveli "Zelene" do vođstva. Kaku je poravnao na 2:2, Paragvaj se svim silama napadao, ali na kraju su morali da prihvate remi.


Baner

Iznenađenje večeri i moguće i najveće kvalifikacija je katastrofa Kolumbije u Ekvadoru. Domaći su vodili sa 4:0 u 40. minutu, a odbrana "Kafeterosa" je delovala potpuno razbijeno. Arbrolea, Anhel Mena, Estrada i Areaga su izbušili mrežu rivala, sve što je gost učinio je penal nad Zapatom, Rodrigez je smanjio rezultat. Gonzalo Plata je povisio na 5:1, pa je dobio drugi žuti zbog radovanja, ali sa igtračem manje je Ekvador postigao još jedan gol, Pervis Estupinan, levi bek Viljareala je postavio konačnih 6:1.

Čile se sapleo u Venecueli, presudio im je Salomon Rondon, koji je za razliku od prošle reprezentativne akcije uspeo da pobegne iz Kine. Prethodno je Venecuela vodila golom Maćisa, Vidal je izjednačio do poluvremena. Iako su gosti napadali "La Roha" je pala iz kontre, očajan start Čileanaca, iz četiri meča imaju isto toliko bodova.

Ekvador - Kolumbija 6:1
Venecuela - Čile 2:1
Urugvaj - Brazil 0:2
Paragvaj - Bolivija 2:2
Peru - Argentina 0:2

Na tabeli južnoameričkih kvalifikacija vodi Brazil sa 12 bodova, Argentina ima 10, Ekvador 9, Paragvaj i Urugvaj po 6, Čile i Kolumbija po 4, Venecuela 3, Peru i Bolivija po jedan remi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Strateg Lalatovic
Wednesday, 18.11.2020
15:55

Argentina ustvari nastavlja svoju agoniju,pobedili su nikad jaci Peru zato sledece dve utakmice gube od Urugvaja i Brazila.Mesi nista nije uradio ove dve utamice,samo zamislite napad Di Maria desno,papu gomez 10,levo Korea i u spicu Ikardi,sva cetvorica su sinoc bili ili na klupi ili kuci,dokle ce ta velika fudbalska nacija trpeti skracenog?

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 18.11.2020
10:52

Opet je moj idol Messi sam doneo pobedu Argentini. :D

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 18.11.2020
10:33

Salsa je kubanski ples, nije salsa nego samba.