Samba, argentinska sreća, Čile vaskrsao u borbi za Mundijal!

Autor: Boris Jovanović
petak 15.10.2021.
08:38
Izvor: Sportske.net

Odigrano kompletno kolo južnoameričkih kvalifikacija...

AP Photo/Andre Penner)
AP Photo/Andre Penner)

Povezane vesti

Jošimar Jotun je tragičar. Imao je šansu da svom timu donese važan bod protiv Argentine, ali je Peru na kraju morao da se pomiri sa minimalnim porazom. Jedini gol delo je Lautara Martineza, a "Inke" su promašile pomenuti penal u nastavaku i sada imaju pet bodova manje od Urugvaja na petom mestu i to šest kola pre kraja.

Veliki dobitnik večeri je Čile. "La Roha" se bukvalno uzdigla iz pepela pobedom protiv slabe Venecuele. Na kraju je bilo glatkih 3:0, Pulgar, igrač Fiorentine je postigao dva gola, Brereton dodao još jedan, no još bolje vesti su stigle sa ostalih terena.

Rivali su imali košmarno veče.

Urugvaj je lako izgubio od dominantnog Brazila. Najsrečniji je bio vezista Lidsa Rafinja, na debiju je dao dva gola, Urugvajce je načeo Nejmar. Luis Suarez je iz slobodnjaka doneo slabu utehu za goste, na kraju je konačnih 4:1 postavi Gabigol. Brazil je u Kataru, Urugvaj je pao na peto mesto koje donosi baraž, ali Čile sada ima samo tri boda manje. Bolivija je oživela nadu nakon neočekivane pobede protiv Urugvaja, slavili su 4:0, Sarabija je promašio penal za goste posle čega su bili potpuno demoralisani, pa ih je Bolivija stigla na tabeli.

Miroljubivih 0:0 u Kolumbiji između "Kafeterosa" i Ekvadora, znači da su oba tima ostala na svojim pozicijama, treće i četvrto mesto, ali "Orlovi" imaju 17 bodova, jedan više od Kolumbije i Urugvaja, ko zna, možda to bude zlatni bod na kraju. 

U novembru se kvalifikacije nastavljaju, na programu su još dve runde.

Kolumbija - Ekvador 0:0
Brazil - Urugvaj 4:1
Argentina - Peru 1:0
Bolivija - Paragvaj 4:0
Čile - Venecuela 3:0

Brazil ima 31 bod, Argentina 25, ova tima imaju po meč manje, Ekvador je sakupio 17, Kolumbija i Urugvaj 16, Čile 13, Bolivija i Paragvaj po 12, Peru 11, Venecuela je jedina otpisana sa sedam bodova. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke