Samo u Španiji, igrač Barselone isključen u stilu "Damira Desnice"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 08.10.2019.
11:23
Izvor: Sportske.net

Verovatno se sećate legendarne priče o isključenju fudbalera Rijeke u duelu protiv Reala. Ova situacija je slična, iako Dembele nema nijedan hendikep, osim što ga je mrzelo da nauči jezik.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Osman Dembele je isključen u prethodnom kolu protiv Sevilje, a u Španiji traje polemika oko toga šta je Francuz rekao sudiji Mateu Lahozu.

Prema jednoj verziji, talentovani napadač je arbitru rekao da loše sudi, mada je teško verovati da bi zbog toga bio isključen.

Da mu je rekao nešto drugo je teško poverovati.

Naime, Dembele ne zna španski ni posle dve godine u Kataloniji, niti katalonski, uzgred rečeno, što mu između ostalog zameraju u klubu.

"Zbog čega si ga isključio, kako da ti prigovori, on ne zna španski", tvrdio je Leo Mesi u razgovoru sa sudijom. Fudbaleri Barselone su bili besni, tim pre što je Lahoz provocirao Suareza tokom meča u jednom situaciji.

Lahoz je u izveštaju napisao da mu je Dembele ponavljao na španskom kako je mnogo loš sudija, a u Barseloni tvrde da nema šanse da je njihov napadač sastavio rečenicu na španskom.

Na neki način ovo podseća na legendarnu situaciju o kojoj su vam roditelji verovatno pričali, kada je u duelu Real Madrida i Rijeke Belgijanac Šeters pokazao crveni karton napadaču Riječana Damiru Desnici zbog prigovora.

U gužvi on je izdvojio sjajnog fudbalera i isključio ga zbog prigovora.

Desnica je gluvonem, ovaj odlični napadač je i pored svog hendikepa dugo trajao na jugoslovenskim terenima, sa Rijekom osvojio kup. Riječani su inače na "Kantridi" rasturili Real sa 3:1, za goste su igrali Kamaćo, Ćendo, Sančiz, Galjego, Martin Vaskez, Štilike, Mičel, Butragenjo, Huanito, Santiljana, Valdano.

U revanšu Rijeka je držala prednost, Real je posle isključenja postigao tri gola i na kraju i osvojio kup UEFA, prvi u istoriji, odbranili su ga naredne sezone.

Priča o Desnici je ostala bizarno podsećanje, fudbaler Rijeke danas u ovom hrvatskom klubu radi u fudbalskoj školi, ostao je upamćen po majstorstvu i golovima, jednom je igrao za Jugoslavio i dao gol, a posle 11 sezona u Rijeci, još pet je igrao u Kortrajku, kasnije u Zadru i manjim klubovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
V84
Tuesday, 08.10.2019
22:11

Da dembele nije glup koliko jeste, u bliskoj budućnosti, bio bi blizu top 5 napadača na svetu. Ali onom dečku na čelu piše GLUP...

avatar
Badr Hari
Tuesday, 08.10.2019
14:46

Kada te isključe Realove sudije zbog 'prigovora' nije ti opravdanje ni što si gluvonem, a kamoli to što ne znaš jezik. :D Čudi me da se fudbaleri Sevilje nisu setili ovoga https://youtu.be/MbQiSuYpBOg kada su videli Lahoza, pa da kod 0:0 recimo De Jong gurne Ocamposa u šesnaestercu Barse... dobro, ne bi dobil penal (nisu oni Real), al' bi Lahoz sigurno isključio Piquea ili Semeda, pa bi imali igrača više bar 70 minuta. :D

U fudbalu se sve menja tokom godina, osim jednog: koje god fudbalske epohe da se prisetimo ona je obeležena Realovim krađama, nebitno da li pričamo o poslednjih 6-7 godina ili o fudbalu od pre 20, 30 ili 50 godina. Svi klubovi na planeti zajedno u celokupnoj fudbalskoj istoriji nisu pokrali ni pola onoga što je pokrao Real.

avatar
Dimebag Darrell
Wednesday, 09.10.2019
14:22

Uvjek su ljudi ljubomorni na one koji imaju uspijeh i uvjek se njima traže mane i zamjerke, pa je tako i u ovom slučaju. Nisam uopšte navijač Reala pa da iz tog razloga pišem, samo govorim kako jeste. Malim klubovima i kada se napravi sudijska greška u njihovu korist, to niko neće komentarisati i neće se o tome pričati, što je normalno a isto tako, normalno je i da se za Real komentariše sve i dobro i loše.

avatar
Badr Hari
Thursday, 10.10.2019
00:49

Ma pusti ti ljude, ljubomoru, uspijeh, mane, zamerke, a naročito to 'nisam uopšte navijač Reala', nego komentariši Lahoza ili barem to što sam ja napisao (sa obzirom da si meni odgovorio). Nešto tu nije tačno? Bio je penal? Dembele je potpuno opravdano isključen? Lahoz nije Realov sudija? Ili... šta? :D

avatar
Tuesday, 08.10.2019
14:38

A mozda sudija zna francuski, pa je razumeo neku psovku na francuskom? Mozda?

avatar
Badr Hari
Wednesday, 09.10.2019
13:39

A možda je Lahoz Realov sudija: https://youtu.be/MbQiSuYpBOg ? Možda? :D:D:D

avatar
Wednesday, 09.10.2019
15:51

Sve je moguce 🤝

avatar
Provokator
Tuesday, 08.10.2019
14:25

Nije to nista,u Srbiji se pojedinim timovima daju penali bez faula ,odnosno protivnicima dele crveni kartoni bez ikakvog razloga.

avatar
REVØLT
Tuesday, 08.10.2019
13:56

Dobro se zna da je i juventus pokrao Veronu u Kupu evropskih sampiona '85, a pre toga i Liverpul u finalu u Briselu.

avatar
REVØLT
Tuesday, 08.10.2019
13:55

jednom je igrao za Jugoslavio

avatar
Tata Messi
Tuesday, 08.10.2019
12:17

Svi znamo da je on Real sudija

avatar
GoHardV3
Tuesday, 08.10.2019
17:13

Da je ikakva pravda u spaniji suarez i alba svaka tekma direktan crveni za prigovor, naravno onoj ovci mesh*itu najvecoj prevari od fudbalera ikad bi morao crveni za ono upiranje prsta i 25 utakmica kazne.