Samoubistvo Barselone, poraz od Granade umesto čela tabele

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 29.04.2021.
20:53
Izvor: Sportske.net

Katastofa Katalonaca.

 EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone propustili su odličnu priliku da dočekaju petak na prvom mestu La Lige pošto su na svom Kamp Nou poraženi od Granade 2:1, nakon preokreta gostujućeg tima.

U meču 33. kola španskog šampionata, Barselona je povela u 23. minutu pogotkom najboljeg fudbalera Lionela Mesija. Argentinac je sjajno kombinovao sa Antoanom Grizmanom, a zatim je posle razmene pasova rutinski šutirao u dalji ugao gola Granade.

Isti fudbaler je već u 36. minutu mogao da donese ubedljiviju prednost katalonskom klubu, ali je lopta posle njegovog udarca prozujala pored leve stative.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a prvu ozbiljniju šansu u nastavku imao je Grizman, čiji udarac je bio zamalo neprecizan da završi u mreži.

Kada je i Serđo Roberto promašio sjajnu priliku, to je delovalo kao nagoveštaj da se Barseloni sprema kazna.

A ona je usledila u 63. minutu kada je Darvin Mačis postigao lep gol nakon pasa kojem je kumovala i očajna reakcija defanzivca Barselone Oskara Mingeze.

Posao Barselone u poslednjih pola sata meča dodatno je otežalo isključenje trenera Ronalda Kumana zbog prigovora, a šansu u završnih 15-ak minuta dobili su Usman Dembele i Pedri.

Umesto novog vođstva, usledio je šok i drugi gol za goste iz Granade. Strelac je bio Horhe Molina u 79. minutu posle tropotezne akcije koji je spomenuti fudbaler krunisao sjajnim udarcem glavom.

Molina je tako omogućio skok Granadi na samo četiri boda zaostatka od mesta koje vodi u evropska takmičenja, dok je Barselona umesto liderske, 33. kolo završila na trećoj poziciji.

Ako je za utehu Kumanovim izabranicima, vodeći Atletiko im beži svega dva boda na pet kola pre spuštanja zavese na aktuelnu sezonu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Thursday, 29.04.2021
21:11

Velika nesreća za Barsu da se katalonski sin S. Roberto oporavio kada im je to najmanje trebalo. Osim njega ni Mingeza i Pique sigurno ne bi igrali da Kuman nije trener Barse. Njih četvorica su svakako heroji Madrida, mada bi realno i bilo ironično da Barsa sa Kumanom na mestu trenera osvoji titulu nakon što je Kuman za manje od 15 kola uspeo da zabeleži prvo najgori start Barse u poslednjih 10 godina, pa potom najgori start Barse u ovom veku i na kraju najgori start Barse još od 19xx godine.