Sampa dobila duel "davljenika" sa Veronom i upisala prvi domaći trijumf u sezoni!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 19.03.2023.
14:27
Izvor: Sportske.net

Obe ekipe će se izvesno preseliti u Seriju B.

EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Povezane vesti

Konačno je došao i taj dan. U "ligama petice" više nema ekipa koje ove sezone nemaju pobedu na svom terenu.

To je do danas bila Sampdorija, našeg trenera Dejana Stankovića, koja je u 27. kolu italijanske Serije A savladala Veronu u Đenovi rezultatom 3:1. Sampdorija je generalno upisala prvi trijumf još od 4. januara, kada je savladala Sasuolo u gostima.

Bio je ovo duel ekipa koje ćemo sledeće sezone izvesno gledati u Seriji B, a domaćin je bio za nijansu bolji i zasluženo je pobedio.

Sampdorija je pretposlednja 19. sa 15 bodova, dok je Verona 18. sa 19 bodova. Specija je na 17. poziciji, prva je iznad "crte" i ima prilično bezbedna 24 boda.

Heroj Sampdorije je bio napadač Manolo Gabijadini, koji je postigao dva gola.

Prvi u 24. minutu, kada se najbolje snašao u kaznenom prostoru Verone posle velike gužve nakon kornera.

Drugi je bio pravo remek delo u 35. minutu. Gabijadini je sa 26-27 metara uputio pravi "projektil" levom nogom i zakucao loptu pod prečku, iza nemoćnog golmana Montipa.

U drugom poluvremenu je Sampdorija ispoljila sve svoje slabosti iz ove sezone. Verona je upostavila dominacija, rezervisti Adolfu Gaiču poništena su dva pogotka posle reakcije iz VAR sobe, na kraju je Faraoni u 89. minutu konačno smanjio na 2:1.

U finišu totalna opsada gola Sampdorije, pokušavala je Verona sa svih strana, ostavila previše prostora na svojoj polovini, pa je u devetom minutu sudijske nadoknade vremena "pukla" kontra domaćih, koju je povukao Hese, asistirao za Zanolija, a ovaj rutinski pogodio za konačnih 3:1.

Filip Đuričić je odigrao 72 minuta za pobednički tim, dok je Darko Lazović na terenu proveo 68 minuta u redovima poražene ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke