Stanković dobio meč od "šest bodova", Sampdorija preživela pakao i prepustila "fenjer"!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 24.10.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net

Prvi trijumf Sampdorije!

EPA-EFE/SIMONE VENEZIA
EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Povezane vesti

Fudbaleri Sampdorije upisali su prvu pobedu ove sezone pošto su u gostima pobedili Kremoneze rezultatom 1:0 u 11. kolu Serije А!

Nakon tri remija i čak sedam poraza, pod palicom Dejana Stankovića, Sampdorija je upisala veliki trijumf protiv direktnog rivala u borbi za opstanak. 

Sampdorija sada ima šest bodova, dva manje od Lećea koji je u sigurnoj zoni, jedan više od Verone i dva od večerašnjeg rivala Kremonezea, što samo pokazuje koliko je ovaj trijumf od "šest bodova" bitan.

Utakmica nije dobro počela za tim Dejana Stankovića, pošto je već posle pet minuta igre dosuđen penal za domaće. Okerekea je oborio Koli, sudija nije reagovao odmah, ali jeste posle asistencije iz VAR sobe i pokazao na belu tačku. Ipak, slab udarac Dresersa pročitao je golman Audero za veliku radost velikog broja gostujućih navijača. 

Kremoneze je i posle promašenog penala imao više prilika, u 40. minutu preko Sernicole, što je bila i jedina šansa do odlaska na odmor.

U 50. minutu je Dresers odlično šutirao sa 10 metara, bio je zamalo neprecizan.

I onda, šansa utakmice za Sampdoriju. Gabijadini je u prvom kontaktu sa loptom po ulasku sa klupe, u 62. minutu izašao sam na golmana posle pasa Filipa Đuričića, mogao je da bira gde će da gađa, ali je golman Kremonezea pročitao njegov loš udarac. 

Ali u 78. minutu, gosti su poveli golom Kolija, koji je na početku meča napravio penal. Posle prekida i prave gužve i nekoliko pokušaja, Gabijadini je uputio pravi pas kroz peterac, a tamo se našao na pravom mestu štoper Sampdorije za 0:1!

U nadoknadi vremena videli smo još jedno uzbuđenje, Kremoneze je tražio penal, sudija je gledao VAR, ali je procenio da ovaj put nije bilo materijala za najstrožnu kaznu. 

Sampdorija je do kraja uspela da zadrži prednost i tako upiše prvi i veliki trijumf protiv direktnog rivala za opstanak što će biti vetar u leđa pred teško gostovanje Stankovićevom Interu za vikend. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke