Sampdorija bi promašila i večeru na "Marasiju" - Stanković nema tim za Seriju A!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 22.01.2023.
14:29
Izvor: Sportske.net

Katastrofa Sampe iako su bili tim koji je kreirao više.

EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Povezane vesti

Fudbaleri Sampdorije poraženi su od Udinezea na svom "Marasiju" sa 0:1 (0:0) u okviru 19. kola Serije A.

Dejan Stanković čini sve što je u njegovoj moći da zadrži Sampu u Seriji A, međutim, to je sve samo ne lak posao. Kvalitet sastava koji poseduje nije ni blizu dovoljnog kako bi bili konkurentniji u najjačem rangu italijanskog fudbala, finansijska situacija u klubu je loša, a to sve prouzrokovalo je i nizak nivo samopouzdanja ekipe.

U prvih 10 minuta, Sampa je imala dve izvanredne šanse za vođstvo. Manolo Gabijadini je imao sjajnu situaciju "oči u oči" sa Manolom Silvestrijem, ali šutirao je direktno u njega. Ubrzo je i Filip Đuričić došao u sličnu priliku, možda još i bolju, ali je srpski ofanzivac već savladao Silvestrija, no udarac nije bio dovoljno precizan.

Do kraja prvog poluvremena Gabijadini je još jednom pripretio kada je iskosa gađao dalju stativu, ali ponovo je nedostajalo preciznosti. 

Udineze nije bio ni približno opasan kao svoj rival, te su još jednom potvrdili da se nalaze u vrlo lošoj formi. Sampdorija je to morala da iskoristi, ali nije... I Ronaldo Vijeira je došao u situaciju da natera Silvestrija da vadi loptu iz mreže, međutim njegov udarac iz neposredne blizine završio je preko prečke.

 I kako to obično biva kada timovi neiskoriste pregršt odličnih šansi - sledi kazna. Igrao se 88. minut, Hari Vinks je neoprezno "preglavao" loptu ka svom golu, ona je došla do Kingslija Eizibuea koji matira Audera.

Gledao se i VAR da se proveri eventualni ofsajd, međutim, stigle su loše vesti za navijače i igrače Sampe - 0:1.

Uprkos nadoknadi od sedam minuta, Stankovićev tim nije mogao da izjednači, pa su tako ostali na 19. mestu sa devet bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke