Sampdorija drži ključeve grada i opstanka, Krišito tragičar Đenove

Autor: Aleksandar Golubović
subota 30.04.2022.
20:01
Izvor: Sportske.net

Samp na korak od opstanka u ligi.

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Fudbaleri Sampdorije slavili su u gradskom derbiju protiv Đenove 1:0 u meču 35. kola Serija A i tako načinili krupan korak ka opstanku u ligi, tri kola pre kraja sezone.

Sampdorija je povela u 25. minutu golom Sabirija, nakon prve šanse koju je imala na meču. Ovaj fudbalere se fenomenalno snašao u petercu Đenove i vešto savladao Sirigua, koji je ostoa besan na saigrače.

Isti fudbaler je u 45. minutu šutirao glavom, a lopta je na putu ka golu pogodila defanzivca Đenove, međutim Sirigu je bio dobro postavljen i nije dozvolio da bude prevaren.

Tempo iz prvog poluvremena prelio se i u nastavak igre gde su oba tima tek sporadično pokušavala da dođu do situacije da ugroze rivala.

Sabiri je u 70. minutu imao priliku da iz slobodnjaka i definitivno stavi tačku na meč, ali je njegov udarac bio slab.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa je Sampdorija prvom pobedom još od 20. marta došla na plus osam od Salernitane i u situaciju da već u narednom kolu izbori opstanak u ligi.

Najbolju situaciju za izjednačenje Đenova je imala u petom minutu nadoknade kada je Domeniko Krišito promašio penal.

Uprkos četvrtom porazu na poslednjih pet utakmica, Đenova je i dalje na samo tri boda zaostaka od mesta koje garantuje opstanak u ligi, a prvo od tri naredna finala igraće već u petak kada dočekuje Juventus.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke