Sampdorija kao da je prokleta - Stankovića "zaledio" penal u 99. minutu!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 06.02.2023.
22:46
Izvor: Sportske.net

Barem je prekinuta "crna" serija.

EPA-EFE/Roberto Bregani
EPA-EFE/Roberto Bregani

Povezane vesti

Fudbaleri Monce i Sampdorije remizirali su 2:2 u meču 21. kola italijanske Serije A.

Ekipa srpskog trenera Dejana Stankovića tako je prekinuala seriju od pet uzastopnih poraza u kojima nije postigla ni gol. Ipak, Sampdorija je vodila do 99. minuta, tako da je ovaj bod ravan porazu za Đenovljane.

Gosti su poveli u 12. minutu. Lamers je uputio dugu loptu u prostor, Gabijadini se sjajno zagradio pored jednog defanzivca domaćih, izbacio ga iz igre i pogodio.

Uspela je Monca da izjednači 20 minuta kasnije. Levi bek domaćih Karlos Augusto uputio je centaršut po zemlji, loptu je u šesnaestercu gostiju primio napadač Andrea Petanja okrenut leđima od gola. Uspeo je da se okrene snažni napadač i smesti loptu u mrežu.

Činilo se da se trenutak odluke dogodio u 58. minutu. Vezista Sampdorije Vinks prošao je po levoj strani uputio odličan centaršut pravo na glavu Lerisa, njegov udarac uspeo je da zaustavi golman Monce Di Gregorio, ali se lopta odbila pravo na nogu Gabijadiniju kome nije bilo teško da postigne pogodak i donese ogromnu radost Dejanu Stankoviću i njegovim igračima.

Ali, u dubokoj nadoknadi vremena sudija Kifi dosudio je penal za Moncu posle nesmotrene reakcije Murua u svom kaznenom prostoru koji je sa leđa povukao Petanju. Odogovrnost je preuzeo Mateo Pesina i pogodio za remi u 99. minutu.

Srpski reprezentativac Filip Đuričić odigrao je 67. minuta za Sampdoriju.

Stankovićev tim je posle osvojenog boda ostao na pretposlednjem mestu na tabeli Serije A sa 10 bodova, osam manje od 17. plasirane Specije i mesta koje garantuje opstanak u eliti.

Monca se ovim bodom popela na 10. poziciju sa 26 poena.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke