Sampdorija opet bez pobede, ''vatreni'' protest navijača, meč trajao 103 minuta!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.04.2023.
22:50
Izvor: Sportske.net

Tim iz Đenove je i dalje na samo tri trijumfa od početka sezone.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Ekipu Sampdorije odavno već samo teorija ostavlja u trci za opstanak u Seriji A, a posle slabih rezultata i protiv glavnih konkurenata, još je jasnije da ekipi Dejana Stankovića sledi selidba u niži rang.

Đenovljani su večeras pred svojim navijačima remizirali rezultatom 1:1 protiv sedamnaestoplasirane Specije, pa sada na poslednjem mestu na tabeli imaju 17, a Specija deset bodova više.

Sampdorija je povela u 23. minutu meča, kada je Auđelo izve korner, a Amion najbolje reagovao pred golom gostiju i poslao loptu u mrežu - 1:0.

Ovo vođstvo domaći su zadržali do kraja prvog poluvremena, a početak drugog je obeležio protest navijača Sampdorije, nezadovoljnih stanjem u klubu. Oni su bacili na teren veliki broj baklji, zbog čega je usledio višeminutni prekid meča.

Na njihovu žalost, Sampdorija nije uspela da zadrži vođstvo, a Verde je na asistenciju Bastonija sa leve strane izjednačio u 59. minutu meča.

Bilo je još nekoliko odličnih prilika na obe strane, pa je pravo čudo kako do kraja nije bilo još golova.

Tek što se ušlo u nadoknadu vremena, Hese je lepo pronašao mladog Zanolija koji je bio oči u oči sa golmanom Zoetom, ali nije uspeo da ga savlada, čuvar mreže gostiju je izašao kao pobednik u ovoj situaciji.

Mogla je i Specija do pobede u sedmom minutu nadoknade, posle odlične kontre, ali Verde nije uspeo da je realizuje, njegov šut je u poslednjem trenutku izblokiran, pa su gosti izborili samo korner iz kog nisu uspeli ponovo da ugroze gol Sampdorije.

Imala je Specija još jednu veliku priliku preko Kovalenka u desetom minutu nadoknade, ali su se domaći i tada nekako odbranili.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke