Šampion pao u Galiciji!

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.02.2015.
22:51
Izvor: Sportske.net

Selta slavila protiv Atletiko Madrida na 'Balaidosu' čime su znatno umanjene šanse 'Jorgandžija' da mogu da odbrane titulu prvaka Španije.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Jedno veliko ništa videli smo u prvih 45. minuta poslednje utakmice nedeljnog programa 23. kola Primere odigrane u Vigu.

'Kolćonjerosi' bladi, neprepoznatljivi, kao da to nije onaj isti tim koji je prošle nedelje demolirao Real sa 4:0 u 'Madrilenju'.

U drugom poluvremenu bolji fudbal, Selta je igrala sa dosta samopouzdanja u nastavku i ofanzivniji pristup doneo je rezultat.

Igrao se 57. minut, Dijego Godin je skrivi penal, Nolito je siguran sa kreča, 1:0.

Vođstvo domaćina je prenulo 'Jorgandžije' , zapretili su Saul i Grizman, nisu bili precizni, na drugoj strani Larivej se propisno obrukao pošto ga je Nolito spojio sa golom nakon prodora sa desnog boka.

Možda ključan trenutak meča odigrao se u 67. minutu, Antoan Grizman je imao veliku priliku da donese poravnanje, ali golman Selte Serhio Alvarez fantastično interveniše, odbija šut francuskog navijača do stative, a potom uspeva da zgrabi loptu i sprečio da ne pređe gol liniju.

Alvarezova odbrana dala je ekstra motiv njegovim saigračima, koji nepunih pet minuta kasnije postižu drugi gol.

Maestrealan finiš Fabijana Oreljane, projektil sa 15-ak metara iskosa sa desne strane, sjajno ga je proigrao Kron-Deli.

Nakon drugog gola Selte, Atletiko je izgubio konce, Dijego Simeone je burno reagovao desetak minuta pre kraja tražeći penal za svoj tim, ali arbitar se na to nije obazirao.

Pobeda domaćina je mogla da bude i ubedljivija da je odlični Čileanac Oreljana bio koncentrisaniji u završnici u sudijskoj nadoknadi. Pomenimo i da je Nemanja Radoja odigrao ceo meč za ekipu iz Viga i dao veliki doprinos pobedi nad aktuelnim šampionom Španije.

Ostalo je 2:0, Atletiko Madird sada zaostaje sedam bodova za vodećim Realom, šest za Barselonom, snovi o odbrani titule su sve dalji. Selta se sa ova tri boda probila do devete pozicije na tabeli.

Golove sa 'Balaidosa' pogledajte OVDE.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AtleticoDeMadrid
Sunday, 15.02.2015
23:58

Losa igra, kako god, pre penala za Seltu je bilo igranje rukom od igraca Selte, sudija na 3 metra od situacije pusta da se igra, kasnije cist penal za Atletiko nad Raulom Himenezom, gospodin u crnom ne svira, realan rezultat 1:1, nLFP (League Florentino Perez) bice bolje idemo daljeeee!

avatar
AdrovicEsad
Monday, 16.02.2015
00:46

Real hoce na silu da osvoji ligu

avatar
Hala Madrid 10!
Monday, 16.02.2015
13:55

Koliko ja znam Barselona juri Real na silu ne obrnuto,ne znas ni sam sta pricas.

avatar
Los Vikingos
Monday, 16.02.2015
00:50

Perez je kriv za poraz, a ne igraci Atletika. AMT fans logic.