Šampionski karakter Intera, sve je bilo gotovo, onda je "zaplesao" Lautaro!

Autor: Milovan Longinov
petak 06.05.2022.
20:44
Izvor: Sportske.net

Luda utakmica i velika pobeda Intera.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera pobedili su na svom stadionu ekipu Empolija rezultatom 4:2 u 36. kolu Serije A. 

Inter je danas neočekivano teško došao do bodova, jer je Empoli posle pola sata igre imao dva gola prednosti, ali je onda usledio veliki preokret.

Već u petom minutu Pinamonti je doneo prednost Empoliju, a novi šok umalo je usledio u 10. minutu kada je Zurkovskom poništen pogodak zbog ofsajda.

Ipak, u 28. minutu sve je bilo čisto, Aslani je pobegao odbrani Intera, De Fraj je napravio  grešku, pustio loptu, a napadač Empolija je duplirao vođstvo gostiju.

Inter je bio u nokdaunu, ali je usledio neverovatan preokret. U 40. minutu Di Marko je centrirao oštro kroz peterac, a Romanjoli u želji da interveniše, pogodio je svoju mrežu za 1:2. 

U poslednjim trenucima prvog dela igre, Lautaro Martinez je ponovo bio na pravom mestu, Čalhanoglu je vratio povratnu, a Argentinac preko spoljne pogodio sam ugao za 2:2.

Inter je nastavio da napada i da dominira u nastavku, a šanse su se ređale. Probali su Perišić, Barela, ali je golman Empolija Vićario činio čuda. 

Međutim, on ništa nije mogao u 64. minutu, nakon jednog odbitka, Lautaro je dočekao loptu i zategao je u mrežu za 3:2.

Inter je do kraja sačuvao prednost, potpuno je zasluženo preokrenuo, jer je imao preko 30 udaraca ka golu. U finišu je i Džeko imao dve šanse, pogodio  je stativu, potom je šutirao sa 10 metara preko gola. 

Džeko se u poslednjoj sekundi iskupio, sjajno je prošao po levom boku i proigrao Aleksisa Sančeza koji je poslao loptu pod prečku za konačnih 4:2.

Inter je ostao u trci za titulu, sada ima 78 bodova, Milan 77, ali i meč manje, u nedelju gostuje Veroni.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke