San je postao java - Milan je ponovo vladar Italije!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 22.05.2022.
19:58
Izvor: Sportske.net

Osporavani trener i igrači doneli veliku radost "Rosonerima".

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana savladali su Sasuolo u gostima rezultatom 0:3 u poslednjem kolu Serije A, i tako posle 11 godine postali šampioni Italije.

Pre početka sezone "Rosonerima" nisu davane velike šanse da stignu do "Skudeta", govorilo se da Stefano Pioli nije pobednički trener, da Milan u svom igračkom kadru, osim Ibrahimovića, nema igrače sa šampionskim genom, ali su sve priče danas u Sasuolu "pale u vodu" - Milan je najbolji tim na "Čizmi".

Krenuli su gosti iz Milana silovito na stadionu "Mapei". Već u prvih petnaest minuta ekipa Stefana Piolija stvorila je dve odlične prilike. Prvo je u sedmom minutu pokušao Olivije Žiru, a zatim, pet minuta kasnije i Rafael Leao.

Incijativa se Milanu isplatila u 17. minutu, pogrešili su igrači Sasuola na svojoj polovini, loptu je presekao Leao, sjajno prošao po levoj strani i uposlio Žirua, a iskusni francuski napadač rutisnki poslao loptu u mrežu.

Postignut pogodak ništa nije promenio u igri Milana, nastavili su "Rosoneri" sa napadima. Imao je dve dobre prilike Tonali u 22. i 23. minutu, ali je rezultat ostao nepromenjen, ne zadugo.

Igrao se 32. minut kada je Rafael Leao ponovo iskoristio katastrofalnu reakciju odbrane domaćina, pronašao Žirua, a ovaj baš kao i u 17. minutu postigao pogodak i tako duplirao prednostsvog tima.

Samo tri minuta kasnije, sve je bilo rešeno. večeras nepreoznatljivo loša defanzivna linije Sasuola poklonila je još jednu loptu gostima, Leao je upisao svoju treću asistenciju, a ovoga puta gol je postigao Frank Kesi.

Milan je u drugom poluvremenu rutinski sačuvao ubedljivu prednost i došao do 19. titulu prvaka Italije u svojoj istoriji.

Inter je na svom terenu savladao Sampdoriju sa 3:0, ali se ovoj pobedi niko na "Meaci" nije radovao, jer je šampionska titula prešla u ruke gradskog rivala.

Sva tri gola viđena su u drugom poluvremenu, i to u roku od samo osam minuta.

Prvo je pogodioIvan Perišiću 49. minutu, na asistenciju Barele. Na 2:0 povisio je Hoakin Korea šest minuta kasnije, da bi isti igrač u 57. minutu postavio konačnih i(ne)utešnih3:0 za Inter.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke