"San Siro" već sahranjen, "Katedrala" donosi 80.000.000 evra godišnje!

Autor: Nemanja Janošev
petak 30.09.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net

Jedan deo fudbala odlazi u istoriju.

AC Milan
AC Milan

Povezane vesti

Čuveni stadion "San Siro" će u narednim godinama biti uništen kako bi na istom mestu bilo izgrađeno moderno zdanje koje će deliti dva milanska fudbalska giganta.

Još od 1947. godine, "San Siro" predstavlja jedan od fudbalskih simbola, ne samo u Italiji, već i u svetu. Odiše istorijom, svojevrsnom lepotom, ali i starošću. Godinama unazad se govori o zajedničkom projektu dva milanska kluba kako bi stari stadion zamenili novim i on polako ugleda svoje svetlo dana.

Projekat će zvanično otpočeti 2024. godine u cilju da se u sezoni 2027/28 stadion po imenu "Katedrala" otvori i ugosti prve posetioce. Potom će uslediti druga faza njegovog građenja koja će trajati najkasnije do 2030. godine, ali će mečevi moći neometano da se odivjaju. On će biti izgrađen na mestu današnjeg "San Sira" i donosiće znatno više novca dvama klubovima.

Naime, prema početnim projekcijama, od sponzora, reklama, prodaja pića, dresova i prava na ime stadiona, ukupni prihod biće 160.000.000 evra što će dva kluba ravnopravno podeliti.

Stadion će primati 65.000 navijača, koliko otprilike može da stane i na "San Siro", a čitav projekat će koštati 1.300.000.000 evra.

Inter će na svom terenu u subotu ugostiti Romu u derbiju, a Žoze Murinjo će se vratiti na stadion velikih uspeha. Kvota na X2 je 1.72 u AdmiralBet.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.