Sančez brži od penala, Sandro poklonio Interu Superkup Italije!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 12.01.2022.
23:47
Izvor: Sportske.net

Trofej ostaje u Milanu.

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Fudbaleri Intera osvojili su Superkup Italije pobedom protiv Juventusa 2:1 zahvaljujući golu Aleksisa Sančeza na samom kraju drugog produžetka u egzekuciji kojoj je prethodila greška Aleksa Sandra.

Čileanac se kao u najboljim danima ubacio između linija i savladao mladog Perina u akciji za čiji krajnji ishod zaslužan i Mateo Darmijan.

Inter je imao prvu (polu)priliku kada je Edin Džeko na asistenciju Ivana Perišića šutirao glavom preko gola.

Nekoliko minuta kasnije glavom je šutirao i Stefan de Fraj, koji je loptu uputio kao Lautaru Martinezu, ali je Argentinac zamalo bio kratak.

Već u narednom napadu šutirao je Lautaro, ali je lopta otišla pored gola.

Veliko uzbuđenje dogodilo se u 11. minutu kada je Nikolo Barela pretrčao Đorđa Kjelinija, ovaj ga je srušio, a sudija je odlučio da ne pokaže na penal.

Juventus se oslobodio polovinom poluvremena. Pretili su Venston Mekeni i Federiko Bernardeski, ali promene rezultata nije bilo.

Period bolje igre gost je iskoristio u 25. minutu golom Mekenija. Vezista Juventusa je šutirao glavom na centaršut Alvara Morate kojem je prethodio sjajan prodor Dejana Kuluševskog.

Inter je uzvratio preko Hakana Čalhanoglua u 29. minutu, ali je turski fudbaler šutirao daleko iznad gola. Dva minuta kasnije to je izgledalo daleko bolje, ali je Perin lako ukrotio ovaj udarac.

U 34. minutu Matijas de Šiljo je srušio Džeka i sudija je pokazao na penal. Loptu je uzeo Martinez i pocepao mrežu za 1:1.

U 42. minutu malo je falilio da Adrien Rabio postigne autogol, ali je lopta za dlaku završila u korneru nakon čega je i Aleks Sandro morao panično da interveniše.

Već na početku drugog poluvremena lepu priliku je imao Bernardeski, ali je njegov udarac završio pored gola, dok je u narednom napadu šutirao iznad okvira gola nakon izvanrednog prodora.

Uzvratio je Damfris u 59. minutu, ali je Perin sjajno intervenisao. Do kraja regularnog dela igre nije bilo izrazitih prilika, pa se otišlo u produžetke.

Već u petom minutu nastavka oprobao se Aleksis Sančez, ali je njegov udarac glavom završio pored gola i to je bilo sve što se do gola Čileanca moglo videti nakon regularnih 90 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke