Sančo doneo titulu Bajernu, Lajpcig izgubio šampionsku nadu u Dortmundu

Autor: Aleksandar Golubović
subota 08.05.2021.
17:28
Izvor: Sportske.net

Pobedio i Volfsburg.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna novi su šampioni Nemačke pošto je njihov glavni konkurent za naslov prvaka, Red Bul Lajcpig, poražen na gostovanju Borusiji Dortmund 3:2 u meču koji je obeležio dvostruki strelac Džejdon Sančo.

Izabranici Julijana Nagelsmana su u rezultatskom zaostatku bili već od sedmog minuta kada je Marko Rojs postigao sjajan gol nadmudrivši Vilija Orbana.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a novi šok za goste iz Lajpciga usledio je u 51. minutu kada je Džejdon Sančo majstorski postigao gol nakon što je lukavo provukao loptu u dalji ugao protivničkog gola.

U nastavku meča "milioneri" su prepustili loptu gostima pokušavajući da preko kontranapada ugroze gol Lajpciga.

Gosti su u poslednjih pola sata išli na sve ili ništa, a napadi su im se isplatili već u 63. minutu kada je Luk Klosterman sjajno skočio na centaršut Emila Forsberga i glavom zatresao mrežu Borusije.

Svega šest minuta kasnije Dani Olmo je propustio priliku za izjednačenje, ali je isti fudbaler već u 77. minutu izjednačio rezultat kojem ovaj put nije bilo teško da zatrese mrežu.

Delovalo je da će Lajpcig izboriti pozitivan rezultat, a onda je usledio mat u tri poteza u režiji Rafaela Gereira i Sanča, a ovaj potonji je posle sjajne kombinacije sa Portugalcem zatresao mrežu gostiju u 87. minutu.

Borusija je ovom pobedom stigla do četvrtog mesta, koje vodi u Ligu šampiona, nadajući se da će uoči poslednja dva kola tu i ostati, a da li će tako i biti zavisi i od rezultata Ajntrahta iz Frankfurta protiv Majnca u nedelju.

Fudbaleri Volfsburga stigli su tek druge pobede u poslednjih pet prvenstvenih kola trijumfom na svom terenu protiv Union Berlina 3:0 golom trostrukog strelca Josipa Brekala.

Hrvatski napadač je već u 12. minutu postigao evrolog, prednost "vukova" je u 63. minutu pošto je nakon njegovog udarca lopta pogodila jednog od protivničkih igrača, a konačnih 3:0 doneo je isti fudbaler u 90. minutu.

U ostalim mečevima, Verder iz Bremena je na svom terenu uzeo bod Bajeru iz Leverkuzena odigravši 0:0, dok je najefikasniji meč dana viđen u Zinshajmu gde je Hofenhajm slavio protiv Šalkea 4:2 za siguran opstanak u ligi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke