Sanderlend ispao u treću ligu!

Autor: Boban Filipović
subota 21.04.2018.
19:05
Izvor: Sportske.net

Porazom od Burtona na svom trenu "crne mačke" su izgubile šanse da opstanu u Čempionšipu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

U novijoj istorij Sanderlend se godinama izvlačio na volšeban način u završnicama sezona i uspavao da sačuva status Premjerligaša, a kada je prošle sezone "potrošio devet života" i ispao u Čempionšip malo ko je mogao da pretpostavi da će posle samo jedne sezone ispasti i iz drugog po rangu takmičenja u Engleskoj.

"Crne mačke" su danas na svom 'Stadionu svetlosti' imale poslednju priliku da uhvate slamku spasa, ali nisu uspele iako su bile veoma blizu, iskliznula im je u finišu.

U goste im je došao direktan konkurent u borbi za opstanak Burton i odneo ceo plen zahvaljujući preokretu u finišu meča.

Sanderlend je poveo u 34. minutu utakmice golom Pedija MekNera i imao prednost sve do 86. minuta kada je bivši napadač 'crnih mačaka' Daren Bent poravnao na 1:1.

Svetlo je ugasio Bojs, koji je u nadoknadi pogodio za 1:2 i doneo nadu Burtonu da u preostala dva kola može da izbori opstanak.


Sanderlend je ostao šest bodova daleko od sigurne zone, a pošto Bolton, koji je prvi iznad crte ima bolji međusobni skor,  "crne mačke" nemaju više ni teoretske šanse da opstanu u Čempionšipu.

Ovog popodneva je odigran i najbolji meč sezone u Čempionšipu, više o tome čitajte OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke