Sanogov poker, Arsenal 'demolirao' Benfiku!

Autor: Vladimir Nestorović
subota 02.08.2014.
19:12
Izvor: Sportske.net

I u drugom meču 'Emirejts kupa' viđena je goleada, a navijači domaće ekipe biće zadovoljni viđenim, pošto su 'Tobdžije' slavile sa ogromnih 5:1.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Lakše nego što se očekivalo, londonske 'Tobdžije' stigle su do ubedljive pobede u svom prvom meču na ovogodišnjem 'Emirejts kupu'.

Savladana je Benfika sa 5:1, a apsolutni junak trijumfa bio je napadač Jaja Sanogo, koji je mrežu 'Orlova' zatresao čak četiri puta u roku od 25 minuta!

U prvih 40 minuta igre viđen je samo jedan pogodak, pošto je Sanogo bio strelac posle odličnog prodora Arona Remzija. Ipak, u finišu prvog dela igre Arsenal silovito kreće napred i do poluvremena uspeva da postigne još tri gola.

Na 2:0 povisio je Džoel Kembel, takođe vrlo zapažen, a zatim je Sanogo još tri puta zatresao mrežu Benfike u periodu od 44. do 49. minuta.

Konačan rezultat postavljen je u 61. minutu, kada je Niko Gaitan postigao počasni pogodak za portugalsku ekipu.

Navijači Arsenala imali su prilike da vide i Aleksisa Sančeza, koji je sredinom drugog poluvremena dobio šansu, ali se nije proslavio u svom prvom zvaničnom meču u dresu 'Tobdžija'.

Nema šta, nadamo se da će i u nastavku 'Emirejts kupa' biti ovako zanimljivih i efikasnih mečeva kao što je to bio slučaj danas. Podsetimo, pre ovog susreta odigran je duel između Valensije i Monaka, koji je završen sa 2:2.



Britain Soccer Emirates Cup

Britain Soccer Emirates Cup

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke