Sanset utabanom stazom razneo Osasunu, Sevilja na "mišiće" prišla Realu

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 03.01.2022.
23:16
Izvor: Sportske.net

Sjajnog finišera ima Bilbao, može li da nastavi u okakvom ritmu?

EPA-EFE/JESUS DIGES
EPA-EFE/JESUS DIGES

Povezane vesti

Fudbaleri Atletik Bilbaa i Sevilje ostvarili su pobede na gostovanja Osasuni i Kadizu u utakmicama 19. kola La lige.

Iako je Osasuna u svoj susret sa Baskijcima na "El Sadaru" ušla sa vođstvom, nije se slavno završilo po domaćina (1:3). Razbijeni su bili na desnom boku od strane rivala i nije bilo rešenja za izuzetno raspoloženog trostrukog strelca Ojhana Sanseta.

Mlađani napadač, osokoljen nakon gola Realu, sada je koristio svaki pedalj kaznenog prostora svog rivala i tri puta upisivao svoje ime u listu strelaca. Interesantno, svi pogoci stigli su nakon centaršuteva sa desne strane terena. Imao je asistente u vidu Injakija Vilijamsa, De Markosa i Berengera za preokret pošto je Kike Garsija doveo Osasunu u prednost posle 10 minuta igre.

Sevilja se mučila u Kadizu, nisu briljirali, ali su pronašli lopti put do mreže i prigrlili tri boda (0:1).

 Svega tri udarca u okvir gola uputili su izabranici Đulena Lopetegija, a iz prvog, zahvaljujući preciznom i mirnom Lukasu Okamposu, Andalužani su u 58. minutu postigli jedini gol. 

U završnici je Oliver Torez ugrozio gol Ledezme, Okamposu je poništen pogodak za spuštanje zavese, ali ionako je Kadiz, izuzev solidne šanse Andonea, bio bezopasan.

Sevilja je na ovaj način došla na pet bodova zaostatka u odnosu na Real Madrid, ali trebalo bi istaći da imaju meč manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke