Sari loše o Juventusu!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 06.07.2021.
08:40
Izvor: Sportske.net

Neizostavna tema i Ronaldo.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Novi trener Lacija Mauricio Sari prvi put u javnosti je govorio o atmosferi u Juventusu, klubu u kojem se zadržao samo jednu sezonu osvojivši Skudeto, poslednji u nizu kada je reč o dominaciji "Bjankonera".

Sari je prošlog avgusta neslavno završio misiju na klupi "Stare dame", a sa nezanemarljive vremenske distance podsetio se kako je to izgledalo.

"Skudeto sa Juventusom se podrazumevao izvan, ali nažalost i unutar samog kluba. Čak ga nismo ni proslavili, svi su išli na večeru sami. Možda je ovo bila prava godina za odlazak u Juve s obzirom na to da su slavili četvrto mesto", rekao je poznati italijanski stručnjak.

Neizostavna tema bio je i Kristijano Ronaldo kojeg je Sari trenerio u spomenutoj sezoni.

"Treniranje Kristijana Ronalda nije nimalo lako. On ima lične interese koji se preklapaju sa timom. Sigurno je da je bilo teško voditi ga. Iskreno, smatram za sebe da sam bolji trener nego menadžer, što mi se ne dopada. Dosadno mi je i zabavljam se na terenu", poručio je Sari.

Progovorio je i o šansama da bi Ronaldo mogao da napusti Juventus ovog leta.

"To zavisi od kluba. Ukoliko im je cilj da uštede novac, napraviće izbor. Prema mom mišljenju, bolje je i odreći se jednog igrača, nego 5-6 sa istim primanjima", kazao je Sari.

Za razliku od Ronalda, imao je odličnu saradnju sa Paolom Dibalom, koji je na kraju sezone 2019/2020 progašen za MVP-a.

Nije saglasan da je Andrea Pirlo bio pravo ime za njegovog naslednika.

"Efekat Gvardiola je naneo štetu. Izuzetak je postao pravilo. Mladi treneri moraju da rastu. U suprtonom postoji rizik da "spaljivanja" samo zato što nemaju iskustva".

Otkrio je da je u januaru imao ponudu Napolija da se vrati u klub, ali da nije speman za izazov ove vrste.

Upravo je u Napoliju i Čelsiju trenirao Žoržinja za kojeg veruje da će uzeti Zlatnu loptu ukoliko sa Italijom osvoji Evropsko prvenstvo.

"On je prefinjen fudbaler, verovatno nedovoljno shvaćen od mnogih. Dovoljno je samo da obratite pažnju na njega tokom utakmice. Radi sve sa lakoćom, a retko šta ostane spektakularno u vašim očima. To je njegova veličina", zaključio je Sari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke