Saša Ilić na udaru kritika u Rusiji: ''On je autsajder! Sad je shvatio je da je u ozbiljnoj mašini''

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Ovome se ipak niko nije nadao...

fcnn.ru
fcnn.ru

Povezane vesti

Od samog početka kada je Saša Ilić prihvatio ponudu ruskog Pari Nižnjeg Novgoroda da u finišu sezone pokuša da spasi njihov tim ispadanja iz lige bilo je jasno da je srpski trener uzeo ''vruć krompir'' i da se prihvatio nezahvalnog zadatka posle šest uzastopnih poraza Nižnjeg, ali je sa čelnicima kluba postigao dogovor da i ako ne uspe u borbi za opstanak, ostane na klupi ovog tima i sledeće sezone.

Međutim, posle dva vezana debakla, sada bi taj dogovor mogao da bude pod znakom pitanja. 

Ilić je debitovao remijem bez golova protiv Spartaka iz Moskve, čime je prekinuo seriju poraza svog novog tima i to je bio ohrabrujući rezultat uoči duela sa poslednjeplasiranim Sočijem, gde su se očekivali novi bodovi.

Ali, umesto bodova, Ilićev tim se vratio kući sa punom mrežom golova - bilo je 6:1 za Soči.

Juče je usledio još jedan težak meč na svom terenu protiv CSKA i još jedan težaj poraz - 2:6, čime je Nižnji postao prvi tim u ruskoj Premijer ligi koji je u dva uzastopna meča primio po 6 golova. Bez obzira na rezultatsku krizu ekipe koja dugo traje, teško da je iko mogao da predvidi na ovakve rezultatske brodolome.

Ilić se posle meča nije pojavio na pres konferenciji, pa pojedini ruski mediji najavljuju da će zbog toga biti kažnjen, a nisu izostale ni oštre kritike na njegov račun.

Bivši trener Ahmata i Fakela Sergej Tašujev izneo je danas svoje mišljenje o radu Saše Ilića.

''Jasno je da je Pari NN računao da će Ilić ispraviti situaciju i doneti bolje rezultate. Ali, blago rečeno, nešto ne ide. Pošto nije došao na konferenciju za novinare, to sugeriše da je negde ova situacija odigrala ulogu u psihologiji. Ilić je shvatio da je u prilično ozbiljnoj mašini za mlevenje mesa. Obično u takvim kritičnim trenucima klubovi pozivaju one ljude koji odlično poznaju prvenstvo. I ovde su uzeli čoveka koji ne poznaje prvenstvo“, rekao je Tašuev za Vprognoze.ru.

Slično razmišlja i bivši fudbaler Spartaka Eduard Mor u izjavi za Match TV.

On smatra da je Ilić ''autsajder koji ne poznaje tim i nijanse prvenstva''. 

''Pozvati njega da zameni Sergeja Jurana je neshvatljiva odluka. Sada dobijaju ono što zaslužuju“, naglasio je bivši igrač Spartaka.

Ipak, šanse za opstanak još postoje, ali će Ilićev tim morati mnogo bolje u meču poslednjeg kola protiv Krila Sovjetov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke