Saša Ilić: ''Ovo je jedan veliki šok...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.06.2023.
17:43
Izvor: Sportske.net

Sve su imali u svojim rukama, ali...

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Saši Iliću i njegovoj ekipi CSKA iz Sofije titula izmiče iz ruku, posle jučerašnjeg šokantnog remija protiv CSKA 1948. Meč je završen rezultatom 1:1, ali je Ilićev tim u desetom minutu nadoknade vremena propustio priliku da iz penala dođe do pobede koja bi ga zadržala na prvom mestu, kolo pre kraja sezone.

To je par sati kasnije iskoristio Ludogorec, koji je na svom terenu savladao Levski sa 3:2 i sada ima bod više uoči poslednjeg kola.

Posle ovog šokantnog raspleta, Saša Ilić je dugo razgovarao sa novinarima.

''Izuzev straha koji smo imali, mogu da budem zadovoljan željom, agresivnošću, borbom i ne mogu ništa da zamerim svojim igračima. Fudbal se ne igrra sa strahom, jedino mi je to smetalo.

Kad dođu dve utakmice pre kraja, sigurno da igra nije bitna toliko. Bitan je rezultat. Mi smo i pored te haotične igre imali šanse u prvom poluvremenu i promašili smo penal na kraju utakmice. Da smo dali gol, držali bismo sve u svojim rukama'', izjavio je Ilić.

Tragičar meča je Turicov koji nije bio precizan sa bele tačke.

''Turicov je do sada izvodio penale stopostotno. To je fudbal, njemu sada treba ogromna podrška i od mene kao trenera, i od svih saigrača. To je fudbal.

Ova utakmica je i za mene jedan veliki šok, a mogu da zamislim kako je igračima. Mogli smo u poslednjim sekundama da pobdimo, a nismo to uradili. To će sigurno imati posledice. Ono što sada mogu da kažem to je da će igrati oni koji su 100 posto spremni u poslednjem kolu'', objasnio je Ilić.

Ipak, novinari su i dalje insistirali na Ilićevom komentaru promašenog penala.

''To je fudbal, dešava se, rekao sam vam. Ponoviću, imali su strah, verovatno od situacije da sve držimo u svojim rukama. Nama su navijači velika podrška, i oni su doživeli šok. Hvala im, nama to mnogo znači. Igrači su dali maksimum, večeras to nije bilo dovoljno i nadam se da će i dalje biti na tribinama'', poručio je Ilić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke