Saša Ilić posle prvog boda u Rusiji: ''Normalno je igrati defanzivno protiv tako jakog tima''

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.05.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Za početak ''bunker'', s razlogom.

fcnn.ru
fcnn.ru

Povezane vesti

Saša Ilić je uspešno startovao na klupi ruskog Pari Nižnjeg Novgoroda koji je pod njegovom vođstvom uspeo da za početak prekine seriju od šest uzastopnih poraza, ali ga u preostala tri kola i dalje očekuje teška borba za opstanak u tamošnjoj Premijer ligi.

Taj meč protiv moskovskog Spartaka je završen bez golova, a Ilićev tim je velikom borbenošću u defanzivi uspeo da sačuva svoju mrežu, iako su gosti iz Moskve imali preko 80 posto poseda lopte.

''Zahvalio bih se svojim igračima, borili su se i osvojili veoma važan bod. Spartak je jedan od najboljih timova u Rusiji, crveno-beli imaju kvalitetne fudbalere. U drugom poluvremenu smo pokušavali da stvaramo šanse, ali smo bili umorni. Normalno je igrati defanzivno protiv tako jakog tima. Bilo je teško za nas, ali zaista cenim momke koji su se borili i dobili remi danas'', rekao je Ilić ruskim npvinarima.

''Kako biste sada ocenili psihološko stanje ekipe?'', bilo je jedno od pitanja novinara.

''Bilo je teško promeniti igru. Imali smo malo vremena. Do kraja sezone su ostala tri meča. Kada budemo imali više vremena, moći ćemo da pređemo na drugačiji kvalitet igre. Naravno, tim treba da ostane u Premijer ligi''.

Sledeći rival je Soči. Hoće li Pari NN opet igrati defanzzivno?

''Naravno, mnogo zavisi od protivnika. Uspeo sam da odgledam utakmicu Dinamo - Soči. Naš najbliži rival ima kvalitetne igrače. Spremaćemo se za ovaj meč'', zaključio je Ilić.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke