Saša Ilić sve bliži rekordu u ''eri Griše Gančeva''

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.03.2023.
17:14
Izvor: Sportske.net

Saletu za sada sjajno ide, i titula je na vidiku.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić je prošlog leta započeo svoj prvi inostrani trenerski angažman, kada je preuzeo ekipu CSKA iz Sofije.

Devet meseci kasnije, njegov tim je vodeći na tabeli šampionata Bugarske sa četiri boda više od aktuelnog šampiona Ludogoreca koji čitavu deceniju dominira u Bugarskoj.

CSKA na titulu čeka još od 2008. godine, pa ukoliko u tome uspe ovog proleća Ilić i njegov tim će ostvariti istorijski uspeh.

Osim toga, srpski trener je na dobrom putu da ostvari još jedan svojevrsni rekord u ovom klubu. Bugarski mediji danas ističu da bi Saša Ilić mogao da bude prvi trener od dolaska Griše Gančeva na čelo kluba koji bi izdržao čitavu sezonu na klupi CSKA.

''Stamen Belčev za sada drži rekord po najdužem stažu kao trener CSKA. U prvom mandatu je proveo 1 godinu, 5 meseci i 3 dana na klupi 'Armije'. Međutim, to mu nije bilo dovoljno za punu sezonu, jer je počeo sredinom jedne, a otpušten je nedugo pred kraj sledeće sezone.

Realno, od danas, Saša Ilić je na drugom mestu po najdužem ostanku posle Stamena Belčeva. Srbin je već 9 meseci i 27 dana trener CSKA, što nije uspelo ni legendama poput poput Ljube Peneva i Stojka Mladenova, kao i trojice Ilićevih sunarodnika – Ljupka Petrovića, Miloša Kruščića i Nestora El Maestra'', piše bugarski ''Telegraf''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke