SASTAVI - Nemci poslali "tešku artiljeriju" po trofej FA kupa!

Autor: Lazar Nikolić
subota 14.05.2022.
17:05
Izvor: Sportske.net

Sve je spremno za spektakl na "Vembliju".

screenshot: Twitter.com
screenshot: Twitter.com

Povezane vesti

Liverpul i Čelsi igraće za trofej najstarijeg fudbalskog takmičenja engleskog FA kupa, koji se održava jubilarni 150. put. 

Kultni "Vembli" biće poprište novog spektakla u borbi za trofej u Kupu. Liverpul i Čelsi su ove sezone već igrali u jednom finalu. "Redsi" su osvojili Liga kup posle dramatične penal serije, upravo protiv tima koji predvodi Tomas Tuhel.

Njemu će danas "izaći na crtu" sunarodnik Jirgen Klop, a po prvi put istoriji FA kupa jedan Nemac će podići prestižni pehar.

Čelsi ima jedan trofej više od današnjeg rivala u FA Kupu. "Plavci" su osovjili takmičenje osam puta, dok bi se Liverpul pobedom izjednačio sa njima na večnoj listi osvajača.

Klop je poslao svoje najjače snage na teren. Na golu Liverpula je Alison, ispred njega pouzdani bekovi Aleksander-Arnold i Robertson, štoperski tandem čine nezamenjivi Van Dajk i Konate, koji u poslednje vreme ima prednost u odnosu na Matipa. Trojac na sredini terena čine kapiten Henderson, Alkantara i Keita, dok su za golove zaduženi Salah, Mane i Dijaz.

Tomas Tuhel će igrati, u za njega standardnoj, formaciji sa trojicom štopera. Tako će ispred golmana Mendija stajati Čaloba, Tijago Silva i Ridiger. Dvojica bekova su Džejms na desnoj i Alonso na levoj strani. Kovačić i Žoržinjo biće zaduženi za sredinu terena, a ispred će delovati Pulišić i Maunt. Romelo Lukaku je dobio priliku u špicu napada.

Liverpul: Alison-Arnold, Van Dajk, Konate, Robertson-Alkantara, Henderson, Keita-Salah, Mane, Dijaz

Čelsi: Mendi-Čaloba, Silva, Ridiger- Džejms, Kovačić, Žoržinjo, Alonso- Maunt, Pulišić- Lukaku

Utakmica počinje od 17.45 na "Vembliju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke