Sasuolo pao u finišu, Juventus samo čudo deli od Lige šampiona

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 25.04.2022.
22:44
Izvor: Sportske.net

Romi ovaj rezultat najmanje prija.

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa ostvarili su veliku pobedu na gostovanju Sasuola 2:1 u poslednjem meču 34. kola Serija A i tako pobegli Romi na plus osam na četiri kola pre kraja sezone i tako praktično obezbedili plasman u Ligu šampiona.

Prvi pokušaj na utakmici imao je Alvaro Morata iz slobodnog udarca u osmom minutu, ali je lopta otišla daleko preko gola.

Daleko opasniji šut viđen je u 10. minutu na suprotnoj strani kada je šutirao Raspadori, ali lopta ponovo nije pogodila okvir gola, dok je krajem 14. minuta udarac Domenika Berardija bio izblokiran.

Berardi je imao još jedan udarac koji nije toliko namučio Ščensnog, dok je Juventus prvu ozbiljniju priliku imao preko Denisa Zakarije sredinom prvog dela igre.

Nedugo zatim oprobao se i Đanluka Skamaka, ali se Ščensni ponovo dobro snašao i odbio najnezgodniji udarac do sada u polje.

Sasuolo je u 39. minutu sasvim zasluženo stigao do prednosti golom Raspadorija, kojem je prethodilo lucidno dodavanje Berardija, a svemu je prethodila velika greška Alvara Morate na sredini terena.

Juventus je do izjednačenja stigao u 45. minutu golom Dibale nakon izvanrednog šuta sa desne strane. Velike zasluge za gol idu Morati, koji je oduzeo loptu na protivničkoj polovini, a za trenutak je postojala sumnja da li je Španac to učinio na nedozvoljen način, međutim faula nije bilo i sa rezultatom 1:1 se otišlo na poluvreme.

Gosti su istina u poslednjem minutu imali priliku preko Morate, međutim španski napadač je bio neprecizan.

U 55. minutu šansu je dobio Dušan Vlahović, koji se prilično mučio u nameri da ugrozi gol raspoloženog domaćina.

Juventus je do pobede stigao u 88. minutu golom Mojza Kena, koji je uprkos prosečnom meču uspeo da se uzdigne u junaka gostiju.

Pogotku je prethodila loša reakcija Kirikeša i očajna golmana Konsiljija pa su domaći sasvim nezasluženo ostali makar bez ijednog boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke