Sasuolo uručio titulu Interu, Vlahović i Palasio raspucani u Bolonji

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 02.05.2021.
16:59
Izvor: Sportske.net

Šampionska trka u Italiji je završena.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera i zvanično su novi šampioni Italije pošto im je glavni konkurent za titulu Atalanta propustila priliku da pobedi na gostovanju Sasuolu odigravši 1:1 u meču koji im je bio poslednja šansa da ostanu u trci.

Znalo se da će gosti iz Bergama neće imati lak zadatak u Ređo Emiliji, a on im je bio dodatno otežan kada je golman Pjerluiđi Golini zaradio isključenje u 23. minutu.

Uprkos brojčanom zaostatku, Atalanta je povela u 32. minutu golom Robina Gosensa, ali nadmoć Sasuola urodila plodom kada je u 52. minutu Domeniko Beradi sa penala izjednačio rezultat.

Već u 64. minutu došlo je do potpunog preokreta za domaće, ali je gol talentovanog Marija Lokatelija bio poništen zbog ofsajda.

U 75. minutu Marlon iz Sasuola zaradio je isključenje nakon starta za najstrožu kaznu, ali je Luis Murijel propustio priliku da sa penala vrati vođstvo svom timu.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa će Atalanta u poslednja četiri kola ući sa 13 bodova zaostatka za vodećim Interom, tako da je milanski klub iz zvanično osvojio titulu.

Raspoloženo popodne imao je i srpski napadač Dušan Vlahović, koji je postigao dva gola u remiju njegove Fiorentine na gostovanju Bolonji 3:3 u meču koji je obeležio i het-trik iskusnog argentinskog napadača Rodriga Palasija.

Vlahović je u 21. minutu doveo Violu u vođstvo, ali je bivši napadač Intera u 31. poravnao rezultat.

Novo vođstvo Fiorentini doneo je iskusni Đakomo Bonaventura u 64, ali je radost gostiju iz Firence trajala svega sedam minuta pošto je Palasio u 71. doneo novo izjednačenje Fiorentini.

Vlahović je već u 73. minutu vratio vođstvo Fiorentini, ali je u 84. Palasio zaokružio het-trik nakon sjajnog pasa trostrukog asistenta Emanuela Vinjata.

Sjajan meč na stadionu "Renato Dal'Ara" nije mnogo promenio poziciju dva tima na tabeli, a ovaj remi daleko više je pogodovao Bolonji koja se na četiri kola do kraja udaljila osam bodova od zone ispadanja.

U trećem meču dana Napoli je u finišu meča propustio priliku da pobedi Kaljari odigravši 1:1 na svom terenu.

Vođstvo Napoliju doneo je Viktor Osimhen već u 13. minutu, ali je remi Kaljariju, koji je u poslednje vreme u odličnoj dormi, obezbedio Nahitan Nandez u četvrtom minutu nadoknade.

Napoliju nakon ovog remija očekuje velika borba do kraja sezone za mesto koje vodi u Ligu šampiona, dok goste za Sardinije veliki napori očekuju da zadrže status prvoligaša.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke