Sautempton, šta sada? Kakve promene klub očekuju u prelaznom roku?

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.01.2022.
09:27
Izvor: Sportske.net

Šta Sejntsi očekuju od novih vlasnika?

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Glavna vest u Engleskoj je juče bila prodaja Sautemptona čiji su novi vlasnici Sport Ripablik i srpski biznismen Dragan Šolak. Šolak će biti predsednik kluba, već je rekao da on i partneri imaju dosta iskustva u investiranju, a očekuje se da će klubom upravljati Rasmus Ankeren jedan od vlasnika Sport Ribaplika i bivši direktor Brentforda.

Šta prodaja znači za "Sejntse"?

Pre svega jače i stabilnije finansije. Naravno, oni ne mogu da se pored sa ekipama iz gornjeg doma tabele, ali novca za transfere će biti. Klub ima jaku omladinsku školu, dobru skautsku mrežu, pa CEO, Martin Simens kaže da je budućnost svetla. On veruje da će na duže staze klub biti stabilniji nakon promene vlasništva, jer prethodni vlasnik, Kinez, Gao Jišeng nije bio spreman da ulaže, pogotovo posle preporuka vlade iz Pekinga. 

Novi vlasnici nemaju taj problem, ove zime menadžer Hazenhatl bi mogao da dobije par igrača, pre svega u napadu. Mete Sautemptona su mladi igrači Sitija, MekAti i Lajam Delap, kako bi se pojačala konkurencija, a klub odmerava još opcije na zimskoj pijaci. Još jedan nekadašnji igrač Sitija, Slovak Rusnak bi mogao da dođe u obzir, mada njega želi i Njukasl. Ovaj fudbaler koji je bio kapiten Real Solt Lejka prošle sezone u MLS je sada slobodan, i rado bi prihvatio ponudu iz Engleske. 

Klub sa juga Engleske neće prodavati, očekuje se da odbiju ponudu bogatije Vile za Oriola Romeua, ali i da zadrže svoje glavne igrače, pre svih kapitena Vard-Prausa, kao i talentovanog beka Tina Livramenta.

U ovom trenutku tim sa "Sent Merija" je 10 bodova iznad zone ispadanja doduše sa dva meča više od Barnlija. U utorak bi u odloženom meču trebalo da igraju protiv Brentforda. Opstanak je jedini cilj, Sautempton je već 10 godina u eliti, ispali su 2011. u Čempionšip, ali se odmah vratili. "Sveci" su od osnivanja PL 1992. samo šest sezona bili u drugoj ligi i dve godine proveli u trećem rangu iz koga su se za tri godine, uz dve promocije vratili među najbolje klubove. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke