Sautgejt o Megvajeru: "Ne može ovako zauvek"

Autor: Sportske Net
četvrtak 25.05.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Hoće li biti u prvih 11?

 EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Uskoro se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Selektor Engleske Garet Sautgejt govorio je o situaciji sa Harijem Megvajerom, koji je pozvan u reprezentaciju za utakmice Maltom i Severnom Makedonijom u okviru grupe C kvalifikacija za EP. Štoper Mančester junajted ove sezone svega sedam puta bio u početnoj postavi premijerligaških utakmica.

,,Ovakva se situacija ne može zauvek nastaviti. Isti je slučaj s Kalvinom Fillipsom. Oni su nam važni. Kalvin je jedan od retkih koji može da igra na mestu centralnog veznog", objasnio je selektor Engleske.

"Situacija je sve više zabrinjavajuća kako vreme prolazi. Imamo Marka Gueija, Luia Danka, Tajrona Mingsa... Sve su to igrači koji dobro igraju, premda nemaju jednako iskustvo igranja evropskog i reprezentativnog fudbalaa. Moramo da tražimo konkurenciju u obrani", izjavio je Sautgejt. 

Megvajer je na izlaznim vratima iz Mančestera iako mu ugovor ističe 2025. godine. Krajem marta odigrao je obe utakmice kvalifikacija za. U štoperskom paru s Stonsom nastupio je u pobedama nad Italijom (1:2) i Ukrajinom (2:0).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke