Sautgejt pecnuo Ten Haga - "Megvajer treba da igra redovno"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 29.09.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Selektor smatra da je on jedan od najboljih igrača Engleske.

 EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT
EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Engleske imala je neslavan nastup u Ligi nacija. Nakon poraza od Italije sa 1:0 u Milanu i remija sa Nemačkom rezultatom 3:3 u Londonu, u mečevima septembarskog termina, "Gordi albion" je ispao u B diviziju ovog takmičenja. U toj grupi bila je i Mađarska.

To jeste veliki neuspeh, ali će se i brzo zaboraviti u slučaju dobrog rezultata na predstojećem Mundijalu u Kataru.

U Engleskoj se sada bave razlozima loših igara i time šta bi trebalo učiniti da se stvari poprave do početka Svetskog prvenstva 20. novembra.

Tema javnosti ponovo je bio štoper Hari Megvajer i njegova uloga u timu, pošto nije baš najbolje odigrao oba susreta u ovom mesecu, ali je selektor Geret Sautgejt stao u njegovu odbranu.

Zapravo, poslao je poruku menadžeru Mančester junajteda Eriku ten Hagu, kako su Megvajeru potrebne utakmice da bi se vratio u formu.

"Znam da svi govore da mi je on važan, ali on je važan svima nama. Ne samo meni. Zašto ga stavljamo u ekipu? Jer je on jedan od najboljih igrača i daje nam najbolje šanse za pobeđivanje. Svi bismo trebali da želimo Megvajera koji redovno i sa samopouzdanjem igra za klub", rekao je Sautgejt.

Megvajer je ove sezone za Junajted odigrao samo tri cele utakmice i sva tri puta je njegov tim poražen. Od Brajtona, Brentforda i Real Sosijedada.

Engleska će se na Mundijalu nadmetati u grupi B, zajedno sa Velsom, Iranom i selekcijom SAD-a.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke