Sautgejt uputio naknadni poziv supertalentu iz Junajteda

Autor: Mladen Heleta
utorak 19.03.2024.
23:20
Izvor: Sportske.net

Kobi Mejnu će imati priliku da uskoro debituje za Englesku.

 EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske pozvao je danas naknadno mladog fudbalera Mančester junajteda Kobija Mejnua za predstojeće prijateljkse utakmice protiv Brazila i Belgije.

Mladi 18-godišnjak je prvo pozvan u reprezentaciju Engleske do 21 godine, ali je unapređen u seniorski tim i imaće priliku da debituje za nacionalnu selekciju.

Engleska u subotu igra prijateljski meč protiv Brazila, a potom 26. marta i protiv Belgije. Oba duela će se odigrati na Vembliju u Londonu.

Ovi mečevi će biti poslednja provera, pre nego što se Sautgejt odluči za konačan spisak za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, na kom su Englezi smešteni u grupu C, zajedno sa Srbijom, Danskom i Slovenijom.

Mejnu, koji je vezni fudbaler, rođen je u Stokportu, a za prvi tim Mančester junajteda je debitovao u novembru i od tada je upisao 19 nastupa.

U četvrtfinalu FA kupa protiv Njuporta krajem januara je postigao i svoj prvi gol za Junajted.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Sem Džonston (Kristal Palas), Džordan Pikford (Everton), Eron Remsdejl (Arsenal)

Defanzivci: Džered Brentvajt (Everton), Ben Čilvel (Čelsi), Luis Dank (Brajton), Džo Gomes (Liverpul), Ezri Konsa (Aston Vila), Hari Megvajer (Mančester junajted), Džon Stons (Mančester siti), Kajl Voker (Mančester siti)

Vezisti: Džud Belingem (Real Madrid), Konor Galager (Čelsi), Džordan Henderson (Ajaks), Džejms Medison (Totenhem), Deklan Rajs (Arsenal), Kobi Mejnu (Mančester junajted)

Napadači: Džerod Bouen (Vest Hem), Fil Foden (Mančester siti), Entoni Gordon (Njukasl), Hari Kejn (Bajern Minhen), Kol Palmer (Čelsi), Markus Rašford (mančester junajted), Bukajo Saka (Arsenal), Ajvan Toni (Brentford), Oli Votkins (Aston Vila).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke