Savić: "Moramo im zaustaviti napadače, malo ko je ovde pobedio"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 26.03.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Lider tima Crne Gore spreman za meč protiv Srbije.

EPA-EFE/Sergio Perez
EPA-EFE/Sergio Perez

Povezane vesti

Crnogorski štoper Stefan Savić jedva čeka duel sa Srbijom u drugom kolu grupe G kvalifikacija za EURO.

Fudbaler Atletika 2018. u Ligi nacija nije bio na terenu, kada je Srbija dva puta savladala Crnu Goru, a sada je veoma našpanovan za meč protiv naše selekcije.

Pobeda nad Bugarskom u petak dalaje krila Crnoj Gori pred sutrašnji duel u Podgorici od 20.45.

"Mnogo je lakše prići ovom meču nakon trijumfa u Razgradu. Bilo je bitno da na pravi način počnemo kvalifikacije - atmosfera je bolja, timski duh na većem nivou. Pomoći će nam svakako pred ovu utakmicu", rekao je as Atletiko Madrida.

Šta može da se očekuje protiv Srbije?

"Poznajemo se, nema iznenađenja među nama. Podržavamo se u klupskim karijerama, a kada sam na terenu ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice - to je za mene protivnik. Moramo da zaustavimo njihove napadače, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu. Pokušaćemo da unesemo mir, pritisak ovde nije toliko potreban. Odgovornost imamo, želju takođe, ali nam pritisak nije potreban jer smo svesni koliko je grupa teška i koliko su protivnici teški. Biće velika borba, i Srbija je toga svesna, jer je malo ko ovde lako pobedio".

Iako nije igrao 2018. protiv Srbije, veruje da su "orlovi" sada jači nego tada.

"Dosta je istih igrača, ali su iskusniji, igrali su Mundijal, uigraniji su. Ali, i mi smo dve godine sa selektorom, polako to dolazi na svoje jer se sve bolje poznajemo", jasan je Savić.

Imao je poruku za navijače:

"Ovo je pravi sportski događaj i jedva čekam utakmicu. Ubeđen sam da će sve proći u najboljem redu, da bude sportski, da nas navijači podrže na pravi način. Biće i dece na stadionu, biće i moj sestrić i želim da svi uživamo i na terenu i na tribinama", zaključio je Savić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke