Savo našao novog "zmaja" u Herti!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 19.10.2023.
21:15
Izvor: Sportske.net

Napadač odlučio da zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

EPA/PETER KLAUNZER
EPA/PETER KLAUNZER

Povezane vesti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživela je debakl na poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropskog prvenstvo u Nemačkoj.

"Zmajevi" su u Zenici pod vođstvom novog selektora Save Miloševića poraženi od Portugalije sa 5:0, a svoje mesto na šampionatu Evrope potražiće u baražu.

Tada bi Bosna i Hercegovina mogla biti jača za napadača nemačke Herte Harisa Tabakovića.

Kako pišu mediji u Bosni, 29-godišnji Tabaković koji je rođen u Švajcarskoj i prošao je sve mlađe kategorije te zemlje, ipak je odlučio da zaigra za seniorsku reprezentaciju zemlje svog porekla, od čega ga dele samo administrativne prepreke.

"Reprezentativnu pauzu sam proveo u Herti i nisam bio na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ostalo je još nekoliko stvari da se završi, a koje se odnose na papirologiju, kako bih mogao steći pravo nastupa za BiH u budućnosti. Promenio se i selektor, tu je Savo Milošević, dok sa druge strane od švajcarskog Saveza nisam čuo nikakvu povratnu informaciju", izjavio je Tabaković.

Naglasio je bivši fudbaler Jang Bojsa da i Švajcarsku smatra svojom državom.

"Reprezentacija je potpuno drugačiji nivo fubdbala. Obe selekcije nosim u svom srcu. Švajcarska mi je dala sve, ali sam naravno otvoren da igram za zemlju porekla mojih roditelja. Nije mi više 20 godina već 29. Na kraju se moram fokusirati na moje predstave u Herti i postizati golove tamo. Vrieme će pokazati da li ću biti u reprezentaciji", smatra centarfor.

Tabaković je ovu sezonu započeo u Austriji iz Beča, ali je brzo prešao u Hertu za koju je već postigao osam golova u devet utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke