Savršen početak oktobra za Stankovića - Spartak rutinirao i Rostov!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 05.10.2024.
20:16
Izvor: Sportske.net

Junak trijumfa za moskovski tim bio je dvostruki strelac Nikolson.

Povezane vesti

Fudbaleri moskovskog Spartaka prekinuli su niz od tri meča bez trijumfa u domaćem šampionatu pošto su na svom stadionu rutinski pobedili Rostov 3:0 u derbiju 11. kola Premijer lige Rusije.

Sve je bilo rešeno posle prvog poluvremena kada je tim Dejana Stankovića već stekao zalihu od tri gola, a u uvodnom delu susreta istakao se dvostruki strelac Šamar Nikolson.

Golgeter sa Jamajke postizao je golove u 34. minutu i prvom minutu nadoknade vremena. Prethodno je vođstvo Spartaku doneo ruski vezista Nail Umjarov u 29. minutu utakmicu.

Spartak je ovim trijumfom kompletirao idealnu prvu oktobarsku nedelju pošto je svega tri dana ranije slavio u gradskom derbiju protiv Dinama u kupu.

Najtrofejniji ruski klub nakon nepotpunog 11. kola zauzima peto mesto sa sedam bodova manje od lidera Zenita koji je danas minimalnim trijumfom protiv Orenburga 1:0 preboleo prošlonedeljni poraz od Krasnodara.

Pobedu višestrukom šampionu Rusije doneo je Gustavo Mantuan u 61. minutu igre, omogućivši velikanu iz Sankt Peterburga da dočeka nedelju na čelu tabele sa dva boda više od Krasnodara i utakmicom više.


Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke