''Seča'' trenera u Italiji - Četiri otkaza u jednom danu!

Autor: Nemanja Veljković
ponedeljak 19.09.2022.
22:25
Izvor: Sportske.net

Crni ponedeljak u Italiji.

EPA/SIMONE ARVEDA
EPA/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

I dok se pojedinim trenerima u italijanskoj Seriji A još uvek pruža nova prilika uprkos lošem startu sezone, u Seriji B je situacija potpuno drugačija.

Šefovima struke Juventusa i Intera verovatno najviše ''gori pod nogama'', ali u italijanskom drugom rangu takmičenja nemaju strpljenje da se rezultati promene.

Naime, čak četiri kluba smenila su svoje trenere u samo jednom danu i to Benevento, Komo, Peruđa i Piza!

Benevento je uručio otkaz Fabiju Kasertu nakon poraza od Kaljarija i Breše, a mediji prenose da bi njegovo mesto na klupi mogao da nasledi Fabio Kanavaro.

Piza je prošle sezone bila vrlo blizu promocije, ali je na početku ove osvojila svega dva boda u prvih šest kola, što je bio dovoljan razlog za raskid saradnje sa Rolandom Maranom. Na njegovo mesto doći će Luka D'Anđelo.

Komo je kao novi član Serije B u ovu sezonu ušao sa velikim očekivanjima, ali je zbog zdravstvenih problema trenera Đakoma Gatuza morao da prekine saradnju sa njim. Italijanski mediji navode da bi novi trener Koma mogao da bude Moreno Longo.

Peruđa je raskinula ugovor sa Fabricijom Kastorijem posle samo jedne pobede, jedne nerešene i pet poraza u Seriji B i Kupu. Navodi se da bi sledeći šef struke kluba mogao da bude Silvio Baldini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke