Sećate li se incidenta između Manea i Sanea? Bajern prikrio rasizam?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 06.08.2023.
14:25
Izvor: Sportske.net

Bajern zna kako da prikrije stvari...

Povezane vesti

Sadio Mane je napustio Bajern Minhen posle samo godinu dana, pa je bio pravi trenutak da se iz njegovog kampa oglase povodom poznatog skandala.

Opšte je poznato da je Mane sebi potpisao odlazak iz Bajern Minhena kada je ošamario Liroja Sanea, ali kako je u pitanju nemački reprezentativac, a usput se poneo na ružan način i zaslužio taj šamar, Bajern je odlučio da celokupnu priču preokrene na potpuno drugačiji način.

Ako ste zaboravili, Mane je sklonjen iz ekipe, mediji su pisali da je kažnjen sa 500.000 evra i da je morao da se javno izvini, ali je istina malo drugačije. Pozadina je bio Saneov rasistički ispad, koji se zataškao jer bi u tom slučaju skandal bio mnogo veći, a Bajern nije smeo da dopusti da tamnoput nemački reprezentativac dobije etiketu rasiste.

Maneov PR Bakari Sise otkrio je šta se zapravo dogodilo u tom incidentu.

"Svi u fudbalskom svetu znaju da je Sane veoma incidentan lik, dok je Sadio veoma povučen, miran i da je takav bio gde god je igrao. Ali, Sane je prešao sve granice. Mnoge neistine su plasirane posle tog slučaja i prljave stvari u nemačkim medijima, plasirane od strane Bajerna. Ispalo je Mane protiv Sanea, te da je Sadio kažnjen sa 500.000 evra, što je potpuna laž. Liroj Sane je bio taj čije je izvinjenje bilo potrebno, jer je i on znao da je preterao. Sane je preko igrača poručivao Maneu rečima "poslao sam poruku Sadiju, recite mu da mi odgovori". Mane je prihvatio izvinjene, ali uz poruku da tako nešto ne sme da se ponovi", rekao je Bakari Sise.

Na pitanje novinara da li je po sredi bio rasistički ispad, Sise je potvrdio.

"Da, tačno je. Ne mogu da otkrivam detalje. Zato sam i rekao da Bajern snosi isto odgovornost. Neverovatno je kako su svi preokrenuli priču i prikrili istinu", istakao je Sise. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke