Sećate li se timčine koja je poslednja ukrala titulu Pari Sen Žermenu?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 10.05.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Doge na korak od istorije.

EPA-EFE/Julien de Rosa
EPA-EFE/Julien de Rosa

Povezane vesti

Remijem Pari Sen Žermena sa Renom postalo je jasno da Lil ovu šansu ne sme da prokocka.

Doge dva kola pre kraja imaju tri boda više od Parižana, pa u poslednja dva meča imaju i prava na jedan remi. 

Lil u sledećem kolu dočekuje Sent Etjen, a potom u poslednjem gostuje Anžeu i ukoliko osvoji četiri boda, postaće šampion.

Zanimljivo, Lil bi tako bio tek treći tim koji je u protekloj deceniji ukrao titulu Pari Sen Žermenu. To je prethodno uspeo Monpelje u sezoni 2011/12 i Monako u sezoni 2016/17. Lil je poslednju titulu osvojio pre tačno 10 godina, u sezoni 2010/11. 

Dakle, poslednji koji uspeo da uzme titulu ispred moćnog Pari Sen Žermena bio je Monako. Predvođen Leonardom Žardimom sa klupe i kapitenom Radamelom Falkaom, Monako je te sezone osvojio nestvarnih 95 bodova, osam više od Parižana koje je predvodio Unai Emeri, kojem nije pomoglo ni Kavanijevih 35 ligaških golova.

Treba istaći da je te sezone na veliku scenu došao tada 18-godišnji Kilijan Mbape koji je u svojoj prvoj sezoni postigao nestvarnih 26 pogodaka na 44 utakmice u svim takmičenjima. Više pogodaka postigao je samo Radamel Falkao koji je dao 30, te je Monako zasluženo došao do titule.

Inače, u toj ekipi Monaka, ako se ne sećate, pored Mbapea i Falkaa igrali su - Fabinjo, Žoao Mutinjo, Bernardo Silva, Tjemue Bakajoko, Bendžamin Mendi, Tomas Lemar, koji su kasnije realizovali  ogromne transfere u Liverpul, Vulvse, Mančester Siti, Čelsi i Atletiko Madrid.

Lil ove sezone predvodi čudesni turski veteran Burak Jilmaz koji je postigao 15 pogodaka, a ako ste zaboravili tu  je i nekada "zlatni dečak" Renato  Sančez.

Čekamo još malo da istoriju posle Monaka sa Falkaom i Mbapeom sada ispišu Burak Jilmaz, Renato Sančez i drugovi...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke