Sedam godina od odlaska iz Čelsija - Koliko je Oskar zaradio u Kini i da li je vredelo?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.12.2023.
19:00
Izvor: Sportske.net

Otišao je u najboljim fudbalskim godinama. Da li je vredelo?

AP Photo/Rui Vieira, File
AP Photo/Rui Vieira, File

Povezane vesti

Sećate se Oskara?

Nekadašnji fudbaler Čelsija koji je bio i reprezentativac Brazila načinio je pre sedam godina korak koji je mnoge ostavio bez teksta, jer je potpisao za kineski klub Šangaj SIPG.

Kinezi su tada ulagali mnogo u fudbal, želeli su da presele sve najbolje igrače na svetu u svoju državu, ali kada su uvideli da greše i da nikada neće naučiti da igraju fudbal ma ko im bio učitelj, povukli su se. 

Jedan od onih koji su i dalje u Kini jeste Oskar, pomenuti Brazilac je već sedam godina u toj državi.

Otišao je sa 25 godina, sada već ima 32, a svesno je žrtvovao i karijeru u reprezentaciji, kao i činjenicu da će i sam izgubiti na kvalitetu igrajući sa slabijima od sebe. 

Da li je vredelo?

Ako ne računamo to da je osvojio dva puta šampionat, moramo priznati da jeste, jer je Oskar zaradio milione i milione evra. 

Kada je otišao, potpisao je ugovor na 24 miliona evra za godinu dana, a neposredno pre nego što je Vlada Kine odlučila da ograniči plate fudbalerima na maksimum 3 miliona evra za godinu dana, Oskar je potpisao novi ugovor, tada petogodišnji, pa mu ni zakon nije mogao ništa jer je potpisao par dana pre donošenja istog. 

Sve ukupno, Oskar je zaradio do sada 168 miliona evra, samo od plate, ne računamo sponzorske ugovore i ostale prihode...

Sa finansijske strane, nesumnjivo da je vredelo jer fudbaler njegovih kvaliteta za sedam godina u Evropi teško da bi zaradio više od 50 miliona evra. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke