Sedma titula u nizu i šta sad? Ovo su tri scenarija za Juve u sledećoj sezoni!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 07.05.2018.
12:11
Izvor: Sportske.net

Dva podrazumevaju promene, od jednog čoveka zavisi, neka pojačanja se znaju, a najveći šok bi mogle da budu tri prodaje...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus je praktično osvojio sedmu titulu u nizu, ona nije još matematički osigurana zbog gol razlike, ali nemoguće je da Napoli nadoknadi -16, čak i da dobije poslednja dva meča, a Juve izgubi od Rome i Napolija.

U Juventusu nisu slavili, to su ostavili za sledeću subotu u Rimu, a pre toga će u večni grad, prekosutra ih čeka meč sa Milanom, finale kupa Italije, žele četvrtu duplu krunu u nizu.

Ipak, italijanski mediji se više bave onim što će se dešavati na leto, a kako se priča, postoje tri opcije.

U dve ostaje Alegri.

Prva kombinacija

On će produžiti ugovor do 2022. (sadašnji ima još dve sezone), plata će mu sa bonusima biti oko osam miliona evra, što znači da će biti plaćeniji od igrača.

Cilj je da izvrši potpunu tranziciju ekipe. Naime, već se zna da odlaze Lihštajner, Bufon, Asamoa, verovatno i Kedira, Barzalji ostaje, ali samo kao igrač rotacije, dok će verovatno biti prodati Mandžukić, Sturaro i moguće je i Kuadrado.

U ovoj kombinaciji, Juve bi za nepristojnu ponudu prodao i Dibalu i napravio novi tim. Dolaze Spinacola i Kaldara koji će popuniti pozicije levog beka i štopera, desno se pominje Beljerin, ali je to manje verovatno, Juve želi da iskoristi Interove nevolje oko FFP i dovede Kansela za mesto desnog beka.

Emre Džan je praktično pred vratima, ostaće Matuidi, Pjanić i Markisio koji ne želi da ode, po cenu toga da bude rezerva. Takođe, ponude će biti odbijene za Bentankura, a dva pojačanja u napadu bi trebalo da budu Marsijal i Morata. Ovaj prvi bi se borio za mesto po boku, a drugi bio alternativa za Iguaina i naslednik Argentinca.

U ovoj kombinaciji, Bernadeski, Daglas Košta, Marsijal, Pjaca po bokovima bi čini kvarter, Kuadrado bi napustio klub, imaće dosta ponuda.

Naravno, na sve ovo ide i prodaja Aleksa Sandra, pa bi Juventus sa četiri ili pet novih startera mogao da uđe u sezonu.

Druga kombinacija


Alegri ostaje, ali bez produžetka ugovora. U tom slučaju, manje će se menjati, osim već pomenutih pojačanja, možda bi stigao Marsijal, a nema ni govora o prodaji Dibale. Tim bi pretrpeo tek nekoliko izmena u veznom redu i odbrani, i eventualno bi bio prodat Mandžukić.

Ovo bi značilo da Juve dodatno pojačava pozicije u želji da ponovo ima dva tima i dužu klupu od rivala, a ne koncentrisan kvalitet, u toj situaciji bi osma titula u nizu bila izvesna, ali stručnjaci smatraju da nikako ne bi mogli da računaju na nešto više u Evropi.

Treća kombinacija

Ovo podrazumeva da ode Alegri, Priče o povratku Kontea, ili dovođenju Anćelotija nisu realne. Juve bi mogao da angažuje ili Simonea Inzagija ili Masima Kareru.

Tu bi stvari bile neizvesne oko pojačanja jer bi to zavisilo od ideja novog trenera, Karera je radio sa Konteom, mada ima nešto drugačije viđenje fudbala, i on bi želeo da podmladi tim, pruži šansu nekim igračima iz škole, ali to će teško ići na uštrb rezultata. Ovo je i najmanje pouzdana varijanta, Alegri ima puno poverenje kluba, u Juventusu smatraju da bi trebalo da ostane još najmanje četiri godine, krene u novi ciklus, izvrši promene, radi bez pritiska, ni titula nije imperativ.

Jer, bez obzira na povremenu histeriju u italijanskim medijima, niko u klubu nije ni pomišljao o Alegrijevom statusu čak i da nije osvojio titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Monday, 07.05.2018
17:53

VIVA LA REVOLUCION !!!

avatar
juve mojsa
Monday, 07.05.2018
17:05

sve karte baciti na vezni red tu smo najtanji,a ni zadnja linija ne obecava bas..uz emre cana bi eriksen legao najbolje..kvadrado da se baci na beka i eventualno morata ili marsijal da se dovedu i cao zdravo

avatar
juve mojsa
Monday, 07.05.2018
17:03

prva verzija pa sta bude :) ali kakav bi to napad bio sa marsijalom i moratom jos fijuuuu

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 07.05.2018
14:33

Ja sam za kombinaciju br 2

avatar
NikkiCFC
Monday, 07.05.2018
14:06

4. kombinacija. Sve se otkriva u Juventus ide u Seriu C1.

avatar
Mak-Juventino
Monday, 07.05.2018
17:53

Od svi , bas navijac Chelsea .. Bravo

avatar
Dača
Monday, 07.05.2018
20:55

Ima još jedna kombinacija: Abramoviču dosadi fudbal, digne ruke od Čelsija, pusti ga niz vodu i Čelsi postane kao Vest Hem: Nekad se bori za opstanak, nekad za poziciju br. 10 a na svakih 5 godina se izbori Evropa.

avatar
The_Matrix
Monday, 07.05.2018
13:20
avatar
Logika i argumenti
Monday, 07.05.2018
12:39

Posle onog fijaska sa Interom Seriju A ni ne smatram ozbiojnom...Te titule nista ne znace...

avatar
Mangus
Monday, 07.05.2018
12:38

Odlaze: Sandro, Lihstajner, Bufon, Kedira, Asamoa, i najverovatnije Sturaro i Mandzukic. Sve vise se prica o transferu Dibale u Bajern, sto je ok samo za neku sumu od 100 milki i oprost duga za Kostu.nSto se dolazaka tice, bar sigurnih: Dzan, Spinacola, Kaldara i Darmijan.nOcekujem da ce sacuvait Kvadrada, kao desnog veznog, morace jos jednog desnog beka da nadju jer De siljo nije bas ta klasa, i kao zvezde ocekujem napad na SMS-a i Moratu. Sa tim timom, lagano bi osvojili Seriju A, i bili bi glavni kandidati za LS

avatar
Goran.984
Monday, 07.05.2018
12:24

Scenario je,da ulozi 200-300 milki u igrace koji donose rezultate i kvalitet..pre svega odbrana i vezna linija.. sto se tice trenera,ravnodusan sam,nema ih slobodnih a kvalitetnih za mjenjanja,pogotovo Italijana,oni su najbolji za Juve... Bice zanimljivo ljeto transfera,mada treba sada kupovati prije SP,kasnije ce cjene skociti...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 07.05.2018
12:15

Ne igrate protiv Napolija.