Sedorf šokirao: "Ne treniram nikog jer sam crnac"!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 22.02.2021.
13:20
Izvor: Sportske.net

Čuveni Holanđanin našao krivca što nema posao.

EPA-EFE/CABALAR
EPA-EFE/CABALAR

Povezane vesti

Bivši holandski fudbaler Klarens Sedorf požalio se da su tamnoputi treneri diskriminisani u svetu fudbala i da retko imaju priliku da vode neki klub.

Legendarni fudbaler Ajaksa, Intera, Real Madrida i Milana trenutno je bez kluba, a u intervjuu za Gazeta delo Sport požalio se da nema ni ponuda.

Zna i zbog čega.

"Ne postoji jednakost pružanja šansi među trenirima. Brojke govore za sebe. Ne postoji tamnoputi trener na jakoj poziciji u današnjem fudbalu", rekao je Sedorf za prestižni italijanski list.

Podsetio je da su iz istog razloga nekadašnji fudbaleri Arsenala Patrik Vijera i Tijeri Anri ostali uskrećeni za velike domete u trenerskom svetu.

Čovek koji je zabeležio 87 nastupa za reprezentaciju Holandije trenerskim poslom počeo je da se bavi 2014. u Milanu, klubu gde se kao fudbaler proslavio.

Na San Siru se zadržao svega pet meseci, zatim se oprobao u Kini, Deportivu iz La Korunje, pa u reprezentaciji Kameruna. 

"Prihvatao sam te ponude da bih dokazao da vredim. Rizikovao sam, jer nije bilo mnogo ponuda. Znamo zbog čega", rekao je Sedorf.

Ističe važnost da se takve stvari promene, a zna i kako.

"Svako, naročito ljudi na pozicijama, trebalo bi da znaju da formiraju svet koji se bazira na sposobnostima. Vrata moraju biti otvorena za svakoga. Raznolikost može doneti najbolje rezultate", zaključio je Sedorf, koji na posao čeka od jula 2019. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke